9 lucratieve ideeën voor passief inkomen om uw financiële toekomst veilig te stellen


In de snelle wereld van vandaag heeft het concept van passief inkomen aanzienlijke grip gekregen, waardoor individuen de mogelijkheid krijgen om inkomstenstromen te genereren die, zodra ze eenmaal zijn opgezet, minimale voortdurende inspanningen vergen. Of u nu uw huidige inkomen wilt aanvullen of financiële onafhankelijkheid wilt bereiken, het verkennen van verschillende passieve inkomstenbronnen kan de weg vrijmaken voor financiële stabiliteit en vrijheid. Hier zijn negen lucratieve ideeën voor passief inkomen die u kunt overwegen om te integreren in uw financiële strategie:

 1. Investeren in aandelen:

  Investeren in een dienst is, in zekere zin een vorm van waarde geven. En dus, als we ons geld aan een bedrijf geven in de vorm van het kopen van hun aandelen, is het logisch dat we een soort rendement voor die investering krijgen. En we beginnen hiermee omdat beleggen in aandelen de gemakkelijkste manier is om passief inkomen te verdienen. Als u enige vorm van spaargeld heeft, en dat staat op een spaarrekening en verdient 0,01% rente, dan doen ze niet echt veel voor u. Terwijl, als je dat spaargeld zou hebben en het in aandelen zou stoppen, je potentieel een passief inkomen zou kunnen verdienen met het geld dat daar anders alleen maar zou liggen.

  Nu heb ik een hele video genaamd de ultieme gids voor beleggen in aandelen en aandelen voor beginners, wat daar ergens gekoppeld zal worden. Dat is dus een solide introductie van een half uur over aandelen en hoe ze precies werken. Maar wat ik de meeste beginners als niet-financieel adviseur aanbeveel, en dit is geen financieel advies, puur alleen voor amusementsdoeleinden, zo zeggen mensen, of, in ieder geval, wat ik doe is dat eigenlijk al mijn geld dat is in aandelen en aandelen wordt belegd in indexfondsen.

  Een indexfonds is zoiets als de S&P 500. En wanneer u investeert bijvoorbeeld $1.000 in de S&P 500, wat in feite betekent dat uw $1.000 wordt verdeeld onder de 500 grootste bedrijven in de VS. Dus, weet je, gewogen naar hoe groot ze zijn. Dus 2% ervan zou bij Apple zitten, 2% bij Facebook, 2% bij Google en 2% bij Microsoft. En dan zou je waarschijnlijk nog nooit van het 500ste bedrijf op de lijst hebben gehoord, maar eigenlijk investeer je in alle grote Amerikaanse bedrijven waar je van hebt gehoord, beetje bij beetje in allemaal. Dus als u daarmee aan de slag wilt, hoeft u zich alleen maar aan te melden bij een effectenmakelaar. Als u zich in de VS bevindt, kunt u Webull gebruiken. Ik denk dat er een link in de beschrijving staat. Als u zich in Groot-Brittannië bevindt, kunt u Freetrade of Vanguard gebruiken. Kortom, in welk land u zich ook bevindt, Google gewoon op de zinsnede 'beste effectenmakelaarplatform', de naam van uw land, en u zult iets vinden dat voor u werkt. En dan is het heel gemakkelijk om in een indexfonds te kunnen beleggen. Dus binnen onze beroemde Side Hustle Assessment Matrix geven we de moeilijkheidsgraad van het starten van een beoordeling van één ster één op vijf. Het is heel erg gemakkelijk om met aandelen aan de slag te gaan.

  Hoe moeilijk is het om €100 per maand te verdienen door te beleggen in aandelen? Welnu, dit hangt ervan af, omdat het afhangt van de prestaties van de aandelenmarkt in het algemeen. Dus in de afgelopen twaalf maanden, van 2020 tot 2021, is de S&P 500 feitelijk met ongeveer 50% gestegen. Dat is veel, het is alsof het met maar liefst 50% is gestegen, ondanks COVID en alles wat er gaande is. Dus als u in april 2020 € 2.400 in de S&P 500 had geïnvesteerd. Het feit dat deze met 50% is gestegen, betekent dat u € 100 per maand zou hebben verdiend, maar dit is uiteraard niet de manier om ernaar te kijken, omdat de zaken kan stijgen en dalen, en de aandelenmarkt heeft verschillende prestatieniveaus, afhankelijk van de periode waarnaar u kijkt. Maar als we de afgelopen dertig tot vijftig jaar het gemiddelde nemen, heeft de S&P 500 een rendement van grofweg 10 procentpunt behaald, wat betekent dat hij op de lange termijn gemiddeld elk jaar met ongeveer 10 procent stijgt. Voor geen enkele econoom onder ons is dit inflatiegecorrigeerd. En dus, als we wat berekeningen uitvoeren, als we passief €100 per maand willen verdienen met aandelen, zouden we ongeveer €12.000 nodig hebben geïnvesteerd in de S&P 500 om van die 10% €1.200 per jaar te maken, wat neerkomt op €100 per jaar. maand. Maar zoals ik in die video over aandelen vertel, hebben we in de loop van de tijd een samengestelde situatie gekregen. En dus, als je €7.500 in de S&P 500 stopt, en je laat het daar vijf jaar staan, dan zou je vijf jaar later ongeveer €100 per maand verdienen, als we uitgaan van dit zeer gemiddelde cijfer van 10% per jaar. Of als u € 5.000 in de S&P 500 zou investeren, zou u tien jaar later € 100 per maand aan puur passief inkomen verdienen, nogmaals, uitgaande van een gemiddelde van 10%.

  Hoe moeilijk is het in het algemeen eigenlijk om $ 100 per maand aan passieve inkomsten uit aandelen te verdienen? Nou, het hangt er een beetje van af hoe moeilijk het voor je is om €5.000, €7.500 of €12.000 aan spaargeld te verdienen en dat in een aandelenindexfonds te stoppen. tenminste de komende 5 tot 10 jaar. Dus hoe gemakkelijk het voor u is om dat soort geld te verdienen, varieert uiteraard enorm, afhankelijk van het land waar u zich bevindt, wat uw omstandigheden zijn en wat uw werk is. Maar als je in Groot-Brittannië of de VS woont, waar de gemiddelde salarissen rond de $50.000 liggen, of zoiets, dan is het, afhankelijk van je omstandigheden, niet zo leuk om $10.000 aan spaargeld te krijgen. Het is duidelijk dat als je een gezin van vijftien mensen onderhoudt met $ 50.000, het anders is. Als je een alleenstaande bent, is het weer anders, maar ik geef dit ongeveer een beoordeling van 3/5 sterren vanwege de moeilijkheid om $ 100 per maand te krijgen. Het is duidelijk dat als je in een land als India woont, waar het gemiddelde salaris $3.600 per jaar bedraagt, het heel erg moeilijk is om in totaal $10.000 aan spaargeld te verdienen.

  Tenslotte de derde categorie in onze Side Hustle Assessment Matrix Hoe moeilijk is het om dit inkomen te behouden als je het eenmaal hebt opgebouwd? En we geven dit een 1/5, want zodra je het geld binnen hebt, wil je het gewoon instellen en vergeten. En het is niet zo moeilijk om te onderhouden. Er zijn andere bronnen van passief inkomen die in de loop van de tijd een hogere mate van onderhoud vergen, maar aandelen zijn een heel, heel gemakkelijke manier om passief inkomen te verdienen, en om mijn persoonlijke voorbeeld te gebruiken, mijn aandelen- en aandelenportefeuille, die ik tegenwoordig waarin we sinds 2015 hebben geïnvesteerd, is nu ongeveer $350.000 waard. En het overgrote deel daarvan zit in het S&P 500-indexfonds. Nu kan ik niet de moeite nemen om de werkelijke, voor inflatie gecorrigeerde rendementen daarvoor te berekenen. Maar nogmaals, als we uitgaan van een heel grof gemiddelde van 10% per jaar, dan komt dat gemiddelde neer op ongeveer $682 per week aan puur passief inkomen.

 2. Een YouTube starten Kanaal:

  Het starten van een YouTube-kanaal kan een lucratieve onderneming zijn om passief inkomen te genereren, maar het vereist toewijding en inspanning om te slagen. Laten we het analyseren met behulp van onze Side Hustle-beoordelingsmatrix.

  Gemak van starten:

  Het starten van een YouTube-kanaal is eenvoudig en verdient een beoordeling van vier van de vijf sterren. Je maakt eenvoudigweg een account aan, uploadt video's (zelfs met je telefoon) en je bent vertrokken. Het creëren van kwaliteitsinhoud die kijkers aantrekt, is echter de echte uitdaging.

  Verdienpotentieel:

  Het genereren van inkomsten op YouTube, waarvoor 1000 abonnees en 4000 uur kijktijd nodig zijn, is een aanzienlijke hindernis. Het kost doorgaans tijd en consistentie om deze mijlpaal te bereiken. Om substantieel geld te verdienen (laten we zeggen €100 per maand) zijn ongeveer 50.000 views per maand nodig, wat neerkomt op ongeveer 12.500 views per video als je wekelijks uploadt. Het is een steile klim, waardoor dit aspect een beoordeling van vier van de vijf sterren krijgt.

  Inspanning om vol te houden:

  In eerste instantie is het verkrijgen van die eerste 1.000 abonnees het moeilijkste deel, maar als het eenmaal is bereikt wordt de groei beter beheersbaar naarmate u uw inhoud en strategie verfijnt. Daarom wordt de onderhoudsinspanning met twee van de vijf sterren beoordeeld.

  Naar mijn ervaring duurde het 70 video's voordat er enige aanzienlijke inkomsten uit YouTube AdSense werden gegenereerd. Tegenwoordig verdient het kanaal ongeveer $ 12.000 per maand, voornamelijk uit oudere video's, wat het potentieel voor passief inkomen aantoont. Hoewel het niet geheel passief is vanwege regelmatige uploads, biedt het toch een substantieel rendement op de investering.

  Concluderend: hoewel het starten van een YouTube-kanaal relatief eenvoudig is, is het een uitdaging om er substantiële passieve inkomsten uit te halen, maar op de lange termijn lonend. loop. Met toewijding en doorzettingsvermogen kan het een aanzienlijke inkomstenstroom worden.

 3. Een podcast starten:

  Het starten van een podcast lijkt zijn uitdagingen en voordelen te hebben. Hoewel het relatief eenvoudig is om ermee aan de slag te gaan, kan het lastiger zijn om ermee te groeien en er inkomsten mee te genereren. In tegenstelling tot YouTube missen podcasts ingebouwde algoritmen voor groei. In plaats daarvan gebruiken veel podcasts YouTube-kanalen om hun publiek uit te breiden, wat misschien vreemd lijkt.

  Om een ​​podcast te starten, kun je platforms zoals Anchor gebruiken. fm of investeer in tools zoals Riverside.fm voor interviews op afstand. Bij het verdienen van geld met een podcast gaat het echter meestal om merkdeals en niet om advertentie-inkomsten zoals YouTube. Normaal gesproken heb je ongeveer 1.000 downloads per aflevering nodig om €100 per maand aan sponsoring te verdienen, uitgaande van bepaalde tarieven voor advertentieplaatsingen.

  Het verkrijgen van die 1.000 downloads per aflevering is niet eenvoudig, omdat er een consistente groei voor nodig is. Alleen de top 20% van de podcasts bereikt dit niveau van tractie. Toch is het met toewijding en strategische promotie mogelijk om in de loop van de tijd een publiek op te bouwen. Iemand als Sheen, die helemaal opnieuw is begonnen, kan bijvoorbeeld aanzienlijke groei zien met consistente inspanningen en complementaire platforms zoals YouTube.

  Wat de moeilijkheidsgraad betreft, wordt het starten van een podcast beoordeeld met één van de vijf sterren, terwijl het maken van $ 100 per maand ervan wordt beoordeeld als drie van de vijf vanwege de vereiste inspanning. Onderhoud, hoewel niet geheel passief, wordt gemakkelijker zodra u uw draai vindt. Bijvoorbeeld,het onderhouden van een podcast als 'Not Overthinking' kan voortdurende inspanning vergen, maar de opbrengsten kunnen aanzienlijk zijn, zoals blijkt uit het inkomen van $625 per week dat het genereert.

 4. Een digitaal product verkopen:

  Beginnen met affiliate marketing is relatief eenvoudig en verdient twee van de vijf sterren op de moeilijkheidsgraad. U kunt zich eenvoudig aanmelden voor partnerprogramma's zoals Amazon Associates, een van de grootste ter wereld. Zodra u uw unieke affiliate-links heeft, kunt u producten promoten op uw website, sociale media of andere platforms. Wanneer mensen producten via uw links kopen, verdient u een percentage van de omzet.

  Het kan echter een uitdaging zijn om $ 100 per maand te verdienen. Laten we het even samenvatten: als u een product van $ 50 promoot met een commissie van 5% en een conversiepercentage van 1%, heeft u 8.000 bezoeken aan uw site nodig om dat doel te bereiken. Het genereren van deze hoeveelheid verkeer vergt aanzienlijke inspanningen, hetzij door een publiek op te bouwen of door domeinautoriteit te vestigen.

  Naast Amazon zijn er nog andere partnerprogramma's beschikbaar. Skillshare biedt bijvoorbeeld een programma aan waarbij u $ 7 verdient voor elke persoon die zich via uw link aanmeldt voor een gratis proefperiode. Om $ 100 per maand te bereiken, heeft u maandelijks ongeveer 15 aanmeldingen nodig.

  De moeilijkheid om dit te bereiken hangt af van uw bestaande doelgroep en inhoud. Als je al volgers hebt of inhoud maakt op platforms als Skillshare, wordt het genereren van aanmeldingen haalbaarder.

  Samenvattend: hoewel het starten met affiliate marketing relatief eenvoudig is, vergt het genereren van substantiële inkomsten inspanning en doorzettingsvermogen. Het opbouwen van een publiek door consistente contentcreatie is cruciaal. Eenmaal gevestigd, kunnen affiliate-inkomsten een betrouwbare bron van passief inkomen worden.

 5. Een cursus verkopen:

  Een online cursus lijkt op een digitale cursus product, meestal gepresenteerd in videoformaat. Vooral deze video is uitgebreid genoeg om bijna te kwalificeren als een complete online cursus. Als ik er zelf aan begin, ligt de aanvankelijke moeilijkheidsgraad op een bescheiden twee van de vijf sterren. Hoewel het maken van een online cursus niet al te ingewikkeld is, is vaardigheid in videoproductie essentieel. Gelukkig volstaat filmen op smartphones, zoals iPhones of Androids. Om €100,- per maand te verdienen met een cursus is kwaliteit echter van cruciaal belang. Mensen betalen alleen als de inhoud echt waarde oplevert.

  Als alternatief bieden platforms zoals Skillshare een mogelijkheid om cursussen te delen zonder directe kosten. Skillshare, een sponsor van deze video, organiseert talloze lessen, waaronder mijn laatste over productiviteit. Als u de link in de videobeschrijving gebruikt, krijgt u voor de eerste duizend gebruikers 30% korting op het jaarlijkse Skillshare Premium-lidmaatschap. Persoonlijk vind ik Skillshare een uitstekende bron voor leren en lesgeven.

  Skillshare werkt op dezelfde manier als Netflix, waar gebruikers toegang krijgen tot inhoud zonder individuele aankopen. Bovendien maakt de toegankelijkheid van het platform het gemakkelijker dan het opzetten van een persoonlijke website. Voor het genereren van $ 100 per maand op Skillshare zijn doorgaans ongeveer 1.700 minuten kijktijd nodig, wat overeenkomt met 28 uur. Het bereiken van deze mijlpaal hangt af van de kwaliteit van de cursus en mogelijk van een bestaand publiek.

  Een andere benadering houdt in dat een cursus rechtstreeks wordt verkocht voor $ 100, waardoor slechts één verkoop per maand nodig is. Met de groeiende vraag naar online onderwijs kan het aanbieden van waardevolle vaardigheden een passief inkomen opleveren. Als de cursusinkomsten eenmaal zijn gevestigd, zijn er doorgaans minimale updates en een stabiele bezoekersaantallen nodig. In mijn ervaring organiseert Skillshare het grootste deel van mijn passieve inkomstengenererende cursussen, die gezamenlijk €60.000 tot €65.000 per maand opleveren. Deze inkomsten dragen aanzienlijk bij aan het totale passieve inkomen van mijn bedrijf van $ 27.000 per week.

 6. Een lidmaatschapsgemeenschap opbouwen:

  Passief inkomen kan worden gegenereerd door het implementeren van een betaald lidmaatschap of gemeenschapsmodel. Deze aanpak is echter over het algemeen niet aan te raden, tenzij u al een gevestigd publiek heeft. Door in de loop van de tijd een loyaal publiek op te bouwen door consequent waardevolle inhoud te leveren, wordt het vertrouwen en de bekendheid bevorderd. Als je een lidmaatschapsoptie introduceert, zijn sommige leden van je publiek wellicht geneigd om zich aan te melden.

  Een andere methode is het bedenken van een waardepropositie die zo overtuigend is dat individuen bereid zijn te betalen voor toegang tot een gemeenschapsachtig netwerk. dienst. Neem bijvoorbeeld het geval van Hannah Witton, een YouTuber met ongeveer 600.000 abonnees. Ondanks deze grote aanhang heeft ze ongeveer 626 klanten op Patreon, wat zich vertaalt in een maandelijks passief inkomen variërend van £2.000 tot £5.000 (of $3.000 tot $7.000). Hoewel deze cijfers slechts een klein deel van haar totale publiek weerspiegelen, onderstrepen ze het potentieel voor aanzienlijke inkomsten met een toegewijde aanhang.

  Op dezelfde manier startte Anne-Laure, de oprichter van Ness Labs, in de zomer van 2019 een betaalde lidmaatschapscommunity voor $ 5 per maand. Ondanks dat ze begon met nul publiek, bouwde ze geleidelijk haar platform op door consequent blogposts te publiceren. Toen ze in maart 2020 het lidmaatschap lanceerde, had ze al betalende leden. Sinds kort heeft haar jaarlijkse terugkerende omzet de $100.000 overschreden, wat de substantiële groei illustreert die binnen een relatief korte periode haalbaar is.

  Het opzetten van een lidmaatschapsprogramma is eenvoudig en omvat doorgaans het opzetten van een account op platforms als Patreon. Om dit in stand te houden, moet echter een waarde worden geboden die gelijkwaardig is aan het abonnementsgeld, wat een uitdaging kan zijn. Zodra u een formule voor het genereren van inkomsten heeft vastgesteld, wordt het handhaven ervan beter beheersbaar. Lidmaatschapsgemeenschappen werken volgens het principe dat zolang je waarde blijft leveren, abonnees waarschijnlijk betrokken zullen blijven.

  Onze Part-Time YouTuber Academy biedt bijvoorbeeld een lidmaatschapscommunity genaamd "The Part-Time YouTuber Inner Circle", wat wekelijks ongeveer $ 2.800 opbrengt. Hoewel het beheren van deze community aanzienlijke inspanningen vergt, rechtvaardigt het financiële rendement de investering.

 7. Een bedrijf automatiseren:

  Een traditioneel bedrijfsmodel transformeren naar een model dat redelijk wat inkomsten genereert Passief inkomen omvat het delegeren, uitbesteden, automatiseren en toepassen van slimme strategieën, zoals bepleit door Tim Ferris in 'The 4-Hour Workweek'. Neem bijvoorbeeld mijn vriend Oliur, die een succesvolle Shopify-winkel runt met veganistische leren bureauaccessoires. Aanvankelijk vergde het opzetten van de winkel veel moeite, maar nu heeft hij een team dat de activiteiten beheert, waardoor hij minder tijd hoeft te besteden aan het runnen van het bedrijf. Op dezelfde manier runt een andere vriend een marketingbureau voor sociale media, waarbij hij advertenties voor klanten opstelt en processen automatiseert met tools als Zapier. Hoewel er aanvankelijk werk aan de winkel is, is het lopende onderhoud minimaal, waardoor het een bron van passief inkomen is.

  Het starten van dergelijke ondernemingen kan een uitdaging zijn en verdient een beoordeling van vier van de vijf sterren voor de moeilijkheidsgraad. Het bieden van echte waarde is essentieel en het verdienen van dezelfde beoordeling voor het genereren van inkomsten. Als het onderhoud eenmaal is gevestigd, wordt het echter beter beheersbaar en verdient het voor het gemak drie van de vijf sterren.

 8. Een app of website bouwen:

  Tegenwoordig werken veel softwarebedrijven met een abonnementsmodel dat bekend staat als Software as a Service (SaaS). Als u sites als indiehackers.com verkent, vindt u talloze voorbeelden van ondernemers die dergelijke bedrijven opzetten, omzetcijfers, opstarttips en succes delen. verhalen. Ik kreeg onlangs de gelegenheid om geïnterviewd te worden op de Indie Hackers-podcast, waarin ik het concept besprak van het lanceren van een online cursus zoals de 'Part-Time YouTuber Academy.

  Op basis van persoonlijke ervaringen heb ik tijdens mijn studententijd werkte samen met mijn broer om BMAT Ninja en UKCAT Ninja te creëren, websites met vragenbanken voor kandidaten voor een medische opleiding die zich voorbereiden op toelatingstoetsen. We hebben deze platforms helemaal opnieuw ontwikkeld, waarbij we gebruik hebben gemaakt van onze codeervaardigheden die we vanaf jonge leeftijd hebben verworven. Hoewel het financieel lonend was, aangezien BMAT Ninja vorig jaar na vijf jaar in bedrijf ongeveer $25.000 genereerde, vergde het aanzienlijke inspanningen om het op te zetten.

  Het starten van een softwarebedrijf scoort een vijf op vijf vanwege de moeilijkheidsgraad vanwege de codering en een overtuigende waardepropositie vereist. Eenmaal gelanceerd, brengt het aantrekken van betalende klanten zijn eigen uitdagingen met zich mee en verdient het een moeilijkheidsgraad van vier sterren. Het onderhoud wordt echter in de loop van de tijd iets eenvoudiger en verdient een waardering van drie sterren. Hoewel het maken van een app lastig kan zijn, is het traject de moeite waard en biedt het mogelijkheden voor groei en innovatie.

Het opnemen van meerdere passieve inkomstenstromen in uw financiële strategie kan uw inkomstenbronnen diversifiëren en zorgen voor meer stabiliteit en veerkracht tegen economische onzekerheden. Het is echter essentieel om inspanningen op het gebied van passief inkomen met toewijding, geduld en een langetermijnmentaliteit te benaderen, omdat succes vaak consistente inspanning en aanpassingsvermogen vereist. Door gebruik te maken van uw vaardigheden, creativiteit en ondernemerszin kunt u een duurzaam pad naar financiële vrijheid uitstippelen en uw doelstellingen voor het opbouwen van rijkdom bereiken.

9 lucratieve ideeën voor passief inkomen om uw financiële toekomst veilig te stellen 9 lucratieve ideeën voor passief inkomen om uw financiële toekomst veilig te stellen Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.