9 donosnih idej za pasivni dohodek za zagotovitev vaše finančne prihodnosti


V današnjem hitrem tempu je koncept pasivnega dohodka pridobil veliko pozornosti in posameznikom ponuja priložnost za ustvarjanje tokov prihodkov, ki zahtevajo minimalen stalen trud, ko so nastavljeni. Ne glede na to, ali želite dopolniti svoj trenutni dohodek ali želite doseči finančno neodvisnost, lahko raziskovanje različnih poti pasivnega dohodka utre pot do finančne stabilnosti in svobode. Tukaj je devet donosnih idej za pasivni dohodek, ki jih je treba vključiti v vašo finančno strategijo:

  1. Vlaganje v delnice in deleže:

    Vlaganje v storitev je na nek način podajanje vrednosti. In tako, ko damo svoj denar podjetju v obliki nakupa njegovih delnic, je logično, da dobimo nekakšen donos za to naložbo. In začenjamo s tem, ker je vlaganje v delnice najlažji način za kakršen koli pasivni dohodek. Če imate kakršne koli prihranke in so na varčevalnem računu ter zaslužijo 0,01 % obresti, vam v resnici ne delajo veliko. Medtem ko bi, če bi imeli te prihranke in jih vložili v delnice, morda zaslužili pasivni dohodek z denarjem, ki sicer samo sedi tam.

    Zdaj imam cel videoposnetek, ki se imenuje najboljši vodnik za vlaganje v delnice in deleže za začetnike, povezava do katerega bo nekje tam. To je torej soliden, pol ure dolg uvod v delnice in natančno njihovo delovanje. Toda stvar, ki jo priporočam večini začetnikov kot nefinančni svetovalec, in to ni finančno svetovanje, zgolj za namene zabave, vsaj tako ljudje pravijo, ali vsaj stvar, ki jo počnem, je, da v bistvu ves svoj denar ki je v delnicah, delnice pa so vložene v indeksne sklade.

    Indeksni sklad je nekaj takega kot S&P 500. In ko vložite, recimo, 1000 $ v S&P 500, to v bistvu pomeni, da je vaših 1000 $ razdeljenih med 500 največjih podjetij v ZDA. Torej, veš, tehtano glede na to, kako veliki so. Torej 2 % tega bi bilo v Applu, 2 % v Facebooku, 2 % v Googlu, 2 % v Microsoftu. In potem verjetno ne bi slišali za 500. podjetje na seznamu, toda v bistvu vsa velika ameriška podjetja, za katera ste slišali, na koncu vlagate v vsa po malem. Torej, če želite začeti s tem, se morate le prijaviti pri borznem posredniku. Če ste v ZDA, lahko uporabite Webull, mislim, da imam povezavo v opisu. Če ste v Združenem kraljestvu, lahko uporabite Freetrade ali Vanguard. V bistvu, ne glede na to, v kateri državi ste, preprosto poiščite v Googlu besedno zvezo »najboljša platforma za borzno posredništvo«, ime vaše države, in našli boste nekaj, kar vam ustreza. In potem je zelo enostavno lahko vlagati v indeksni sklad. Tako bomo v okviru naše znane matrike za ocenjevanje stranskih vrvežev dali težavo pri začetni oceni z eno zvezdico, eno od petih. Z delnicami je zelo, zelo enostavno začeti.

    Kako težko je zaslužiti 100 USD na mesec z vlaganjem v delnice in deleže? No, to je nekako odvisno, ker je odvisno od splošne uspešnosti delniškega trga. Torej se je v zadnjih 12 mesecih od 2020 do 2021 S&P 500 dejansko povečal za približno 50 %. To je veliko, zraslo je za trdnih 50 % kljub COVID-u in vsemu, kar se dogaja. Če bi torej aprila 2020 v S&P 500 vložili 2400 dolarjev. Dejstvo, da se je dvignil za 50 %, pomeni, da bi zaslužili 100 dolarjev na mesec, a očitno na to ni treba gledati tako, ker stvari lahko rastejo in padajo, borza pa ima različne stopnje uspešnosti, odvisno od časovnega obdobja, ki ga gledate. Toda če izračunamo povprečje zadnjih 30 do 50 let, je imel S&P 500 približno 10 točk in nekaj odstotkov donosa, kar pomeni, da se vsako leto v povprečju na dolgi rok dvigne za približno 10 %. To ni inflacija prilagojena za nobenega ekonomista med nami. In tako, če naredimo nekaj zadnjih izračunov, če želimo zaslužiti 100 $ na mesec pasivno z delnicami in delnicami, bi potrebovali približno 12.000 $, vloženih v S&P 500, da bi teh 10 % ustvarili 1.200 $ na leto, kar je 100 $ na leto. mesec. Toda ko v tistem videu govorim o delnicah, se sčasoma sestavimo. In tako, če vložite 7.500 $ v indeks S&P 500 in ga pustite tam pet let, potem pa bi pet let kasneje zaslužili približno 100 $ na mesec, če upoštevamo to zelo povprečno številko 10 % na leto. Če pa bi v S&P 500 vložili 5.000 USD, bi 10 let kasneje zaslužili 100 USD čisto pasivnega dohodka, spet ob predpostavki 10-odstotnega povprečja.

    Na splošno, kako težko je v resnici zaslužiti 100 USD pasivnega dohodka z delnicami in deleži? No, nekako je odvisno samo od tega, kako težko je za vas privarčevati 5000, 7500 ali 12.000 dolarjev in jih vložiti v borzni indeksni sklad, in kar je bistveno, to je denar, ki se vam ne bi smel dotikati v vsaj naslednjih 5 do 10 let. Torej, v bistvu, kako preprosto je za vas zaslužiti to vrsto denarja, se očitno zelo razlikuje glede na državo, v kateri ste, v kakšnih okoliščinah in kakšno delo opravljate. Ampak, če ste v Združenem kraljestvu ali ZDA, kjer je povprečna povprečna plača okoli 50.000 $, nekaj takega, potem spet, odvisno od vaših okoliščin, ni tako vroče dobiti 10.000 $ prihrankov. Očitno je drugače, če preživljate 15-člansko družino s 50.000 $. Če ste samska oseba, je spet drugače, vendar bom temu dal oceno približno 3/5 zvezdic za težave pri pridobivanju 100 $ na mesec. Očitno je, da če živite v državi, kot je Indija, kjer je povprečna plača 3600 $ na leto, zelo, zelo težko privarčevati 10.000 $ na splošno.

    Nazadnje, tretja kategorija v naši ocenjevalni matriki stranskih težav je, kako težko je vzdrževati ta dohodek, ko ga že nastavite. In temu bomo dali 1/5, ker ko enkrat vneseš denar, ga preprosto nastaviš in pozabiš. In ni tako težko vzdrževati. Obstajajo tudi drugi viri pasivnega dohodka, ki sčasoma zahtevajo večjo stopnjo vzdrževanja, vendar so delnice in deleži zelo, zelo enostaven način za ustvarjanje pasivnega dohodka in če uporabim svoj osebni primer, te dni, moje delnice in portfelj delnic, ki jih vlagam od leta 2015, je zdaj vreden okoli 350.000 $. In velika večina tega je v indeksnem skladu S&P 500. Ne morem se več truditi, da bi za to izračunal dejanske donose, prilagojene inflaciji. Toda spet, če predpostavimo zelo, zelo grobo povprečje 10 % na leto, potem je to povprečje okoli 682 USD na teden čisto pasivnega dohodka.

  2. Ustvarjanje kanala YouTube:

    Odpiranje kanala YouTube je lahko donosen podvig za ustvarjanje pasivnega dohodka, vendar zahteva predanost in trud za uspeh. Razčlenimo to z uporabo naše matrike za ocenjevanje stranskega vrveža.

    Enostaven zagon:

    Ustvarjanje YouTubovega kanala je preprosto, prislužite si oceno štiri od petih zvezdic. Preprosto ustvarite račun, naložite videoposnetke (tudi s telefonom) in že greste. Vendar je ustvarjanje kakovostne vsebine, ki pritegne gledalce, pravi izziv.

    Potencial zaslužka:

    Doseganje monetizacije na YouTubu, ki zahteva 1000 naročnikov in 4000 ur gledanja, je velika ovira. Za dosego tega mejnika je običajno potreben čas in doslednost. Zaslužek znatnega denarja – recimo 100 USD na mesec – zahteva približno 50.000 ogledov na mesec, kar ustreza približno 12.500 ogledom na videoposnetek, če nalagate tedensko. To je strm vzpon, zaradi česar si je ta vidik prislužil oceno štiri od petih zvezdic.

    Prizadevanje za vzdrževanje:

    Na začetku je pridobiti prvih 1000 naročnikov najtežji del, ko pa to dosežete, postane rast bolj obvladljiva, ko izboljšate svojo vsebino in strategijo. Zato je trud pri vzdrževanju ocenjen z dvema od petih zvezdic.

    Po mojih izkušnjah je bilo potrebnih 70 videoposnetkov, preden je YouTube AdSense ustvaril pomemben prihodek. Dandanes kanal zasluži okoli 12.000 dolarjev na mesec, predvsem s starejšimi videoposnetki, kar dokazuje možnost pasivnega zaslužka. Čeprav ni povsem pasiven zaradi rednega nalaganja, še vedno ponuja znatno donosnost naložbe.

    Čeprav je začeti YouTube kanal razmeroma enostavno, je ustvarjanje precejšnjega pasivnega dohodka izziv, a dolgoročno koristno. S predanostjo in vztrajnostjo lahko postane pomemben vir prihodkov.

  3. Zagon poddaje:

    Zdi se, da ima ustvarjanje podcasta svoje izzive in prednosti. Medtem ko je začeti razmeroma enostavno, je lahko rast in monetizacija težje. Za razliko od YouTuba podcasti nimajo vgrajenih algoritmov za rast. Namesto tega številni podcasti izkoriščajo kanale YouTube za razširitev občinstva, kar se morda zdi čudno.

    Če želite začeti podcast, lahko uporabite platforme, kot je Anchor.fm, ali investirate v orodja, kot je Riverside.fm za razgovore na daljavo. Vendar služenje denarja s podcastom običajno vključuje dogovore z blagovno znamko in ne prihodke od oglasov, kot je YouTube. Običajno bi potrebovali približno 1000 prenosov na epizodo, da bi s sponzorstvi zaslužili 100 USD na mesec, ob predpostavki določenih stopenj za umestitve oglasov.

    Dobiti teh 1000 prenosov na epizodo ni enostavno, saj zahteva stalno rast. Samo najboljših 20 % podcastov doseže to raven oprijema. Kljub temu je s predanostjo in strateško promocijo mogoče sčasoma pridobiti občinstvo. Na primer, nekdo, kot je Sheen, ki je začel iz nič, lahko opazi znatno rast z doslednim prizadevanjem in dopolnilnimi platformami, kot je YouTube.

    Glede težavnosti je zagon podcasta ocenjen z eno od petih zvezdic, medtem ko je zaslužiti 100 $ na mesec ocenjen s tremi od petih zaradi potrebnega truda. Vzdrževanje, čeprav ni povsem pasivno, postane lažje, ko najdete svoj utor. Na primer, vzdrževanje podcasta, kot je »Not Overthinking«, lahko zahteva nenehno prizadevanje, vendar so donosi lahko precejšnji, kar dokazuje 625 USD prihodka na teden, ki ga ustvari.

  4. Prodaja digitalnega izdelka:

    Začeti s pridruženim trženjem je razmeroma preprosto, saj si na težavnostni lestvici zasluži dve zvezdici od petih. Z lahkoto se lahko prijavite v pridružene programe, kot je Amazon Associates, eden največjih na svetu. Ko imate edinstvene pridružene povezave, lahko oglašujete izdelke na svojem spletnem mestu, družbenih medijih ali drugih platformah. Ko ljudje kupijo izdelke prek vaših povezav, zaslužite odstotek od prodaje.

    Vendar je zaslužiti 100 $ na mesec lahko izziv. Razčlenimo: če promovirate izdelek v vrednosti 50 USD s 5-odstotno stopnjo provizije in 1-odstotno stopnjo konverzije, bi potrebovali 8.000 obiskov vašega spletnega mesta, da bi dosegli ta cilj. Ustvarjanje te količine prometa zahteva veliko truda, bodisi z ustvarjanjem občinstva ali vzpostavitvijo avtoritete domene.

    Poleg Amazona so na voljo tudi drugi pridruženi programi. Na primer, Skillshare ponuja program, v katerem zaslužite 7 $ za vsako osebo, ki se prek vaše povezave prijavi za brezplačno preskusno različico. Če želite doseči 100 USD na mesec, bi potrebovali približno 15 prijav mesečno.

    Težava pri doseganju tega je odvisna od vašega obstoječega občinstva in vsebine. Če že imate sledilce ali ustvarjate vsebino na platformah, kot je Skillshare, postane spodbujanje prijav bolj izvedljivo.

    Če povzamemo, čeprav je začeti s pridruženim trženjem relativno enostavno, ustvarjanje znatnega dohodka zahteva trud in vztrajnost. Gradnja občinstva z doslednim ustvarjanjem vsebine je ključnega pomena. Ko je pridruženi dohodek vzpostavljen, lahko postane zanesljiv vir pasivnega dohodka.

  5. Prodaja tečaja:

    Spletni tečaj je podoben digitalnemu izdelku, ki je običajno predstavljen v video formatu. Zlasti ta videoposnetek je dovolj obsežen, da ga skoraj lahko označimo kot celoten spletni tečaj. Glede na to, da sem ga sam začel, je začetna težavnost skromna dve od petih zvezdic. Čeprav ustvarjanje spletnega tečaja ni pretirano zapleteno, je znanje video produkcije nujno. Na srečo zadostuje snemanje s pametnimi telefoni, kot so iPhoni ali Androidi. Kakovost je ključnega pomena, če želite s tečajem zaslužiti 100 USD na mesec. Ljudje plačajo le, če vsebina resnično prinaša vrednost.

    Druga možnost je, da platforme, kot je Skillshare, ponujajo možnost deljenja tečajev brez neposrednih stroškov. Skillshare, sponzor tega videa, gosti številne tečaje, vključno z mojim zadnjim o produktivnosti. Uporaba povezave v opisu videa omogoča 30-odstotni popust na letno članstvo Skillshare Premium za prvih tisoč uporabnikov. Osebno sem ugotovil, da je Skillshare odličen vir za učenje in poučevanje.

    Skillshare deluje podobno kot Netflix, kjer uporabniki do vsebine dostopajo brez posameznih nakupov. Poleg tega je dostopnost platforme lažja kot postavitev osebnega spletnega mesta. Ustvarjanje 100 USD na mesec na Skillshare običajno zahteva približno 1.700 minut gledanja, kar ustreza 28 uram. Doseganje tega mejnika je odvisno od kakovosti tečaja in po možnosti obstoječega občinstva.

    Drug pristop vključuje neposredno prodajo tečaja za 100 USD, kar zahteva samo eno prodajo na mesec. Zaradi naraščajočega povpraševanja po spletnem izobraževanju lahko ponujanje dragocenih veščin prinese pasivni dohodek. Ko je tečaj vzpostavljen, vzdrževanje prihodkov od tečajev običajno zahteva minimalne posodobitve in enakomerno ustvarjanje prometa. Po mojih izkušnjah Skillshare gosti večino mojih pasivnih tečajev za ustvarjanje dohodka, ki skupaj prinesejo od 60.000 do 65.000 USD mesečno. Ti zaslužki znatno prispevajo k skupnemu pasivnemu prihodku mojega podjetja v višini 27.000 USD na teden.

  6. Ustvarjanje članske skupnosti:

    Pasivni dohodek je mogoče ustvariti z uvedbo plačanega članstva ali modela skupnosti. Vendar ta pristop na splošno ni priporočljiv, razen če že imate ustaljeno občinstvo. Gradnja zvestega občinstva skozi čas z doslednim zagotavljanjem dragocene vsebine krepi zaupanje in domačnost. Posledično, ko uvedete možnost članstva, bodo nekateri člani vaše publike morda nagnjeni k vpisu.

    Druga metoda vključuje oblikovanje ponudbe vrednosti, ki je tako prepričljiva, da so posamezniki pripravljeni plačati za dostop do storitve, podobne skupnosti. Na primer, razmislite o primeru Hannah Witton, YouTuberke s približno 600.000 naročniki. Kljub temu velikemu številu sledilcev ima na Patreonu približno 626 pokroviteljev, kar pomeni mesečni pasivni dohodek v razponu od 2.000 do 5.000 £ (ali 3.000 do 7.000 $). Čeprav te številke odražajo le majhen delež njenega celotnega občinstva, poudarjajo možnost znatnega zaslužka s predanimi sledilci.

    Podobno je Anne-Laure, ustanoviteljica Ness Labs, poleti 2019 ustanovila skupnost s plačanim članstvom po ceni 5 USD na mesec. Čeprav je začela z ničelnim občinstvom, je postopoma zgradila svojo platformo z doslednim objavljanjem objav v blogih. Do marca 2020, ko je začela članstvo, je že imela člane, ki plačujejo. Od nedavnega je njen letni prihodek presegel 100.000 $, kar ponazarja znatno rast, ki jo je mogoče doseči v razmeroma kratkem obdobju.

    Ustvarjanje članskega programa je preprosto in običajno vključuje nastavitev računa na platformah, kot je Patreon. Vendar pa vzdrževanje zahteva zagotavljanje vrednosti, ki je enakovredna naročnini, kar je lahko izziv. Ko enkrat vzpostavite formulo za ustvarjanje dohodka, postane njeno vzdrževanje bolj obvladljivo. Članske skupnosti delujejo po načelu, da bodo naročniki verjetno ostali vključeni, dokler boste še naprej zagotavljali vrednost.

    Naša akademija YouTuberja za krajši delovni čas ponuja na primer skupnost članov, imenovano »Notranji krog YouTuberja za krajši delovni čas«, ki ustvari približno 2800 USD na teden. Čeprav upravljanje te skupnosti vključuje velik napor, finančni donosi upravičujejo naložbo.

  7. Avtomatizacija podjetja:

    Preoblikovanje tradicionalnega poslovnega modela v takega, ki ustvarja razumno pasiven dohodek, vključuje delegiranje, zunanje izvajanje, avtomatizacijo in uporabo pametnih strategij, kot je zagovarjal Tim Ferris v "4-urnem delovnem tednu". Vzemimo za primer mojega prijatelja Oliurja, ki vodi uspešno trgovino Shopify z veganskimi usnjenimi namiznimi dodatki. Na začetku je vzpostavitev trgovine zahtevala veliko truda, zdaj pa ima ekipo, ki upravlja operacije, kar mu omogoča, da porabi manj časa za vodenje podjetja. Podobno drugi prijatelj vodi agencijo za trženje družbenih medijev, ki nastavlja oglase za stranke in avtomatizira procese z orodji, kot je Zapier. Čeprav je vključeno začetno delo, je tekoče vzdrževanje minimalno, zaradi česar je vir pasivnega dohodka.

    Začetek takšnih podvigov je lahko izziv, saj si za težavnost prislužite oceno štiri od petih zvezdic. Zagotavljanje resnične vrednosti je bistvenega pomena, saj si zaslužite enako oceno za ustvarjanje prihodkov. Ko pa je vzpostavljeno, postane vzdrževanje bolj obvladljivo in si prisluži tri od petih zvezdic za enostavnost.

  8. Izdelava aplikacije ali spletnega mesta:

    Dandanes veliko podjetij s programsko opremo deluje po naročniškem modelu, znanem kot programska oprema kot storitev (SaaS). Če raziskujete spletna mesta, kot je indiehackers.com, boste našli številne primere podjetnikov, ki gradijo takšna podjetja, delijo podatke o prihodkih, namige za zagon in uspeh zgodbe. Pred kratkim sem imel priložnost biti intervjuvan v podkastu Indie Hackers, v katerem sem razpravljal o konceptu uvedbe spletnega tečaja, kot je "Part-Time YouTuber Academy."

    Na podlagi osebnih izkušenj sem med univerzitetnimi dnevi sodeloval z bratom pri ustvarjanju BMAT Ninja in UKCAT Ninja, spletnih mest, ki ponujajo banke vprašanj za kandidate za medicinske fakultete, ki se pripravljajo na sprejemne teste. Te platforme smo razvili iz nič, pri čemer smo izkoristili svoje sposobnosti kodiranja, pridobljene v mladosti. Čeprav je bil finančno nagrajujoč, saj je BMAT Ninja lani po petih letih delovanja ustvaril približno 25.000 $, je bilo za njegovo vzpostavitev potrebno precej truda.

    Začetek poslovanja s programsko opremo ocenjuje težavo s petimi od petih zaradi zahtevanega kodiranja in prepričljive vrednosti. Ko se začne, privabljanje strank, ki plačujejo, predstavlja svoje izzive in si prisluži oceno težavnosti s štirimi zvezdicami. Vendar postane vzdrževanje sčasoma nekoliko lažje in si prisluži oceno s tremi zvezdicami. Čeprav je ustvarjanje aplikacije lahko težko, je pot nagrajujoča, saj ponuja priložnosti za rast in inovacije.

Vključitev več pasivnih tokov dohodka v vašo finančno strategijo lahko diverzificira vaše vire prihodkov in zagotovi večjo stabilnost in odpornost na gospodarske negotovosti. Vendar pa je bistvenega pomena, da se prizadevanj za pasivni dohodek lotite marljivo, potrpežljivo in dolgoročno, saj uspeh pogosto zahteva dosledno prizadevanje in prilagodljivost. Z izkoriščanjem svojih spretnosti, ustvarjalnosti in podjetniškega duha lahko zgradite trajnostno pot do finančne svobode in dosežete svoje cilje povečevanja bogastva.

9 donosnih idej za pasivni dohodek za zagotovitev vaše finančne prihodnosti 9 donosnih idej za pasivni dohodek za zagotovitev vaše finančne prihodnosti Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.