9 lukrativních nápadů s pasivním příjmem, které zajistí vaši finanční budoucnost


V dnešním uspěchaném světě se koncept pasivního příjmu výrazně prosadil a nabízí jednotlivcům příležitost generovat zdroje příjmů, které po nastavení vyžadují minimální trvalé úsilí. Ať už si chcete doplnit svůj současný příjem nebo toužíte po finanční nezávislosti, zkoumání různých způsobů pasivního příjmu může připravit cestu k finanční stabilitě a svobodě. Zde je devět lukrativních nápadů na pasivní příjem, které byste měli zvážit začlenění do vaší finanční strategie:

  1. Investice do akcií a akcií:

    Investice do služby svým způsobem dává určitou formu hodnoty. A tak, když dáme své peníze nějaké společnosti ve formě nákupu jejích akcií, dává smysl, že bychom za tu investici dostali nějakou návratnost. A začínáme s tím, protože investice do akcií je nejjednodušší způsob, jak získat jakýkoli druh pasivního příjmu. Pokud máte nějaké úspory a oni sedí na spořicím účtu a vydělávají 0,01% úrok, ve skutečnosti pro vás moc nedělají. Zatímco pokud byste měli tyto úspory a dali je do akcií, mohli byste potenciálně vydělávat pasivní příjem z peněz, které tam jinak jen leží.

    Nyní mám celé video s názvem Nejlepší průvodce investováním do akcií a akcií pro začátečníky, na které bude někde odkaz. Takže to je solidní, půlhodinový úvod do akcií a přesně toho, jak fungují. Ale věc, kterou doporučuji většině začátečníků jako nefinančního poradce, a to není finanční poradenství, čistě pro účely zábavy, nebo tak lidé říkají, nebo alespoň věc, kterou dělám, je, že v podstatě všechny moje peníze to je do akcií a akcie se investují do indexových fondů.

    Nyní je indexový fond něco jako S&P 500. A když investujete, řekněme, 1 000 USD do S&P 500, v podstatě to znamená, že vašich 1 000 USD je rozděleno mezi 500 největších společností v USA. Takže víte, váženo podle toho, jak jsou velké. Takže asi 2 % z toho by byla v Applu, 2 % ve Facebooku, 2 % v Googlu, 2 % v Microsoftu. A pak byste pravděpodobně neslyšeli o 500. společnosti na seznamu, ale v podstatě do všech velkých amerických společností, o kterých jste slyšeli, nakonec investujete do všech po troškách. Takže pokud s tím chcete začít, vše, co musíte udělat, je zaregistrovat se u makléře. Pokud jste v USA, můžete použít Webull, myslím, že mám odkaz v popisu. Pokud jste ve Velké Británii, můžete použít Freetrade nebo Vanguard. V podstatě bez ohledu na to, ve které zemi se nacházíte, stačí zadat do Googlu frázi „nejlepší platforma burzovního makléře“, název vaší země a najdete něco, co vám vyhovuje. A pak je velmi snadné investovat do indexového fondu. Takže v našem slavném Side Hustle Assessment Matrixu dáme obtížnost zahájení hodnocení jednou hvězdičkou, jednou z pěti. Začít s akciemi je velmi, velmi snadné.

    Jak těžké je vydělat 100 USD měsíčně investováním do akcií a akcií? No, to záleží, protože to závisí na celkové výkonnosti akciového trhu. Takže za posledních 12 měsíců od roku 2020 do roku 2021 se index S&P 500 ve skutečnosti zvýšil asi o 50 %. To je hodně, je to jako nárůst o solidních 50 % navzdory COVID a všemu, co se děje. Pokud jste tedy v dubnu 2020 investovali 2 400 USD do indexu S&P 500. Skutečnost, že se zvýšil o 50 %, znamená, že byste vydělali 100 USD měsíčně, ale takto se na to samozřejmě dívat nedá, protože věci může jít nahoru a dolů a akciový trh má různé úrovně výkonnosti v závislosti na tom, na jaké časové období se díváte. Ale pokud zprůměrujeme posledních 30 až 50 let, S&P 500 měl zhruba 10-bodovou, něco procenta návratnost, což znamená, že každý rok v průměru v dlouhodobém horizontu stoupne asi o 10 %. To není inflace očištěná o žádného ekonoma z nás. A tak, když uděláme nějaké zadní výpočty, pokud chceme vydělávat 100 dolarů měsíčně pasivně prostřednictvím akcií a akcií, potřebovali bychom asi 12 000 dolarů investovaných do indexu S&P 500, abychom z těchto 10 % získali 1 200 dolarů ročně, což je 100 dolarů ročně. Měsíc. Ale jak o tom mluvím v tom videu o akciích, postupem času máme složení. A tak, pokud vložíte 7 500 dolarů do indexu S&P 500 a necháte je tam pět let, pak o pět let později byste vydělávali zhruba 100 dolarů měsíčně, pokud půjdeme podle tohoto velmi průměrného čísla 10 % ročně. Nebo pokud byste investovali 5 000 USD do S&P 500, pak byste o 10 let později vydělávali 100 USD měsíčně v čistě pasivním příjmu, opět za předpokladu 10% průměru.

    Jak těžké je tedy celkově vydělat 100 USD měsíčně pasivním příjmem z akcií a akcií? No, záleží jen na tom, jak těžké je pro vás vydělat 5 000, 7 500 nebo 12 000 dolarů na úsporách a vložit je do indexového fondu akciového trhu, a v zásadě jde o peníze, na které byste se neměli dotknout. minimálně dalších 5 až 10 let. V zásadě se tedy to, jak snadné je pro vás vydělat takové peníze, samozřejmě výrazně liší v závislosti na tom, ve které zemi se nacházíte, jaké jsou vaše podmínky a jaké je vaše zaměstnání. Ale pokud jste ve Spojeném království nebo v USA, kde se střední průměrný plat pohybuje kolem 50 000 USD, něco takového, pak opět, v závislosti na vašich okolnostech, není tak horké získat 10 000 USD na úsporách. Je zřejmé, že pokud živíte rodinu o 15 lidech z 50 000 dolarů, je to jiné. Pokud jste svobodný člověk, je to opět jiné, ale dám tomu zhruba 3/5 hvězdičkové hodnocení za obtížnost získat 100 $ měsíčně. Je zřejmé, že pokud žijete v zemi, jako je Indie, kde je průměrný plat 3 600 $ ročně, je velmi, velmi obtížné celkově ušetřit 10 000 $.

    Nakonec, třetí kategorií v naší matici pro hodnocení vedlejšího hluku je to, jak těžké je udržet si tento příjem, jakmile ho nastavíte. A my tomu dáme 1/5, protože jakmile máte peníze, prostě je chcete nastavit a zapomenout. A není tak těžké ji udržovat. Existují i ​​jiné zdroje pasivního příjmu, které v průběhu času vyžadují vyšší stupeň údržby, ale akcie a akcie jsou velmi, velmi snadný způsob, jak dosáhnout pasivního příjmu, a abych použil svůj osobní příklad, v těchto dnech moje portfolio akcií a akcií, které 'investujeme do od roku 2015, má nyní hodnotu kolem 350 000 $. A drtivá většina z toho je v indexovém fondu S&P 500. Teď se neobtěžuji vypracovat skutečné výnosy upravené o inflaci. Ale znovu, pokud předpokládáme velmi, velmi hrubý průměr 10 % ročně, pak tento průměr činí přibližně 682 $ týdně v čistě pasivním příjmu.

  2. Zahájení kanálu YouTube:

    Založení kanálu YouTube může být lukrativním podnikem pro generování pasivního příjmu, ale k úspěchu vyžaduje odhodlání a úsilí. Pojďme to rozebrat pomocí naší matice pro hodnocení vedlejšího hluku.

    Snadné spouštění:

    Založení kanálu YouTube je jednoduché a získáte hodnocení čtyř hvězdiček z pěti. Jednoduše si vytvoříte účet, nahrajete videa (i pomocí telefonu) a můžete vyrazit. Skutečnou výzvou je však vytváření kvalitního obsahu, který přitahuje diváky.

    Potenciál výdělku:

    Dosažení zpeněžení na YouTube, které vyžaduje 1 000 odběratelů a 4 000 hodin sledování, je významnou překážkou. Dosažení tohoto milníku obvykle vyžaduje čas a důslednost. Vydělávání značných peněz – řekněme 100 $ měsíčně – vyžaduje přibližně 50 000 zhlédnutí za měsíc, což odpovídá asi 12 500 zhlédnutím na video, pokud nahráváte týdně. Je to strmé stoupání a tento aspekt si vysloužil hodnocení čtyř hvězdiček z pěti.

    Úsilí o údržbu:

    Zpočátku je nejtěžší získat prvních 1 000 odběratelů, ale jakmile toho dosáhnete, bude růst lépe ovladatelný, když budete upravovat svůj obsah a strategii. Proto je úsilí o údržbu hodnoceno dvěma hvězdičkami z pěti.

    Podle mých zkušeností trvalo 70 videí, než vygeneroval významný příjem z YouTube AdSense. V současné době kanál vydělává kolem 12 000 $ měsíčně, především ze starších videí, což dokazuje potenciál pasivního příjmu. I když není zcela pasivní kvůli pravidelnému nahrávání, stále nabízí značnou návratnost investic.

    Závěrem lze říci, že založení kanálu YouTube je relativně snadné, ale dosažení podstatného pasivního příjmu je náročné, ale z dlouhodobého hlediska obohacující. S odhodláním a vytrvalostí se může stát významným zdrojem příjmů.

  3. Spuštění podcastu:

    Zdá se, že spuštění podcastu má své problémy a výhody. Začít je relativně snadné, ale pěstování a zpeněžení může být složitější. Na rozdíl od YouTube postrádají podcasty vestavěné algoritmy pro růst. Místo toho mnoho podcastů využívá kanály YouTube k rozšíření svého publika, což se může zdát zvláštní.

    Chcete-li zahájit podcast, můžete použít platformy jako Anchor.fm nebo investovat do nástrojů jako Riverside.fm pro vzdálené rozhovory. Vydělávání peněz z podcastu však obvykle zahrnuje obchody se značkami, nikoli příjmy z reklam, jako je YouTube. Obvykle byste potřebovali přibližně 1 000 stažení na epizodu, abyste vydělali 100 $ měsíčně na sponzorství, za předpokladu určitých sazeb za umístění reklam.

    Získání těchto 1 000 stažení na epizodu není snadné, protože vyžaduje neustálý růst. Pouze 20 % nejlepších podcastů dosahuje této úrovně trakce. S nasazením a strategickou propagací je však možné časem vybudovat publikum. Například někdo jako Sheen, který začínal od nuly, může zaznamenat významný růst s neustálým úsilím a doplňkovými platformami, jako je YouTube.

    Pokud jde o obtížnost, spuštění podcastu je hodnoceno jednou z pěti hvězdiček, zatímco výdělek 100 $ měsíčně je hodnocen třemi z pěti kvůli požadovanému úsilí. Údržba, i když není zcela pasivní, se stává jednodušší, jakmile najdete svou drážku. Například udržování podcastu jako „Not Overthinking“ může vyžadovat neustálé úsilí, ale výnosy mohou být značné, jak dokazuje příjem 625 $ za týden, který generuje.

  4. Prodej digitálního produktu:

    Začít s affiliate marketingem je poměrně jednoduché a na stupnici obtížnosti získáte dvě hvězdičky z pěti. Můžete se snadno přihlásit do affiliate programů, jako je Amazon Associates, jeden z největších na světě. Jakmile budete mít své jedinečné přidružené odkazy, můžete propagovat produkty na svých webových stránkách, sociálních sítích nebo jiných platformách. Když lidé nakupují produkty prostřednictvím vašich odkazů, vyděláte procento z prodeje.

    Vydělat 100 $ měsíčně však může být náročné. Pojďme si to rozebrat: pokud propagujete produkt za 50 USD s 5% provizí a 1% konverzním poměrem, potřebovali byste k dosažení tohoto cíle 8 000 návštěv vašeho webu. Generování takového množství provozu vyžaduje značné úsilí, ať už budováním publika nebo zřízením autority domény.

    Kromě Amazonu jsou k dispozici další affiliate programy. Například Skillshare nabízí program, kde vyděláte 7 $ za každou osobu, která se zaregistruje k bezplatné zkušební verzi prostřednictvím vašeho odkazu. Abyste dosáhli 100 USD měsíčně, potřebovali byste přibližně 15 registrací měsíčně.

    Obtížnost dosažení tohoto cíle závisí na vašem stávajícím publiku a obsahu. Pokud již máte sledující nebo vytváříte obsah na platformách, jako je Skillshare, získávání registrací bude snazší.

    Shrneme-li to, začít s affiliate marketingem je relativně snadné, ale dosažení značného příjmu vyžaduje úsilí a vytrvalost. Budování publika prostřednictvím konzistentního vytváření obsahu je zásadní. Po založení se může příjem přidružených společností stát spolehlivým zdrojem pasivního příjmu.

  5. Prodej kurzu:

    Online kurz je podobný digitálnímu produktu, který je obvykle prezentován ve formátu videa. Zejména toto video je dostatečně rozsáhlé, aby se téměř kvalifikovalo jako kompletní online kurz. Když uvážím, že jsem začal sám, počáteční obtížnost se pohybuje na skromných dvou hvězdách z pěti. I když vytvoření online kurzu není příliš složité, znalost videoprodukce je nezbytná. Naštěstí stačí natáčet na chytré telefony, jako jsou iPhony nebo Androidy. Chcete-li však vydělat 100 $ měsíčně na kurzu, je klíčová kvalita. Lidé platí pouze tehdy, pokud obsah skutečně přináší hodnotu.

    Případně platformy jako Skillshare nabízejí cestu ke sdílení kurzů bez přímých poplatků. Skillshare, sponzor tohoto videa, pořádá četné kurzy, včetně té nejnovější o produktivitě. Použití odkazu uvedeného v popisu videa poskytuje 30% slevu na roční členství Skillshare Premium pro prvních tisíc uživatelů. Osobně jsem shledal Skillshare jako vynikající zdroj pro učení a výuku.

    Skillshare funguje podobně jako Netflix, kde uživatelé přistupují k obsahu bez jednotlivých nákupů. Přístupnost platformy navíc usnadňuje zřizování osobních webových stránek. Generování 100 $ měsíčně na Skillshare obvykle vyžaduje přibližně 1 700 minut doby sledování, což odpovídá 28 hodinám. Dosažení tohoto milníku závisí na kvalitě kurzu a případně na stávajícím publiku.

    Další přístup zahrnuje přímý prodej kurzu za 100 USD, což vyžaduje pouze jeden prodej měsíčně. S rostoucí poptávkou po online vzdělávání může nabídka cenných dovedností přinést pasivní příjem. Jakmile se založí, udržení výnosů z kurzu obvykle vyžaduje minimální aktualizace a stabilní generování provozu. Podle mých zkušeností pořádá Skillshare většinu mých kurzů generujících pasivní příjem, které společně vynášejí 60 000 až 65 000 $ měsíčně. Tyto výdělky významně přispívají k celkovému pasivnímu příjmu mého podniku ve výši 27 000 $ za týden.

  6. Vytváření členské komunity:

    Pasivní příjem lze generovat implementací modelu placeného členství nebo komunity. Tento přístup se však obecně nedoporučuje, pokud již nemáte zavedené publikum. Budování loajálního publika v průběhu času neustálým poskytováním hodnotného obsahu podporuje důvěru a známost. V důsledku toho, když zavedete možnost členství, někteří členové vašeho publika mohou mít zájem se zaregistrovat.

    Další metoda zahrnuje vytvoření hodnotové nabídky tak přesvědčivé, že jsou jednotlivci ochotni zaplatit za přístup ke komunitní službě. Vezměme si například případ Hannah Witton, youtuberky s přibližně 600 000 odběrateli. Navzdory této velké sledovanosti má na Patreonu přibližně 626 patronů, což znamená měsíční pasivní příjem v rozmezí od 2 000 do 5 000 GBP (nebo 3 000 až 7 000 $). I když tato čísla odrážejí malý zlomek jejího celkového publika, podtrhují potenciál značných výdělků s oddanými fanoušky.

    Podobně Anne-Laure, zakladatelka Ness Labs, iniciovala v létě 2019 placenou členskou komunitu s cenou 5 $ měsíčně. Navzdory tomu, že začínala s nulovým publikem, postupně si vybudovala svou platformu neustálým publikováním blogových příspěvků. V březnu 2020, kdy zahájila členství, již měla platící členy. Její roční opakující se příjmy v poslední době přesáhly 100 000 USD, což ilustruje podstatný růst, kterého lze dosáhnout v relativně krátkém období.

    Vytvoření členského programu je jednoduché a obvykle zahrnuje založení účtu na platformách, jako je Patreon. Jeho udržení však vyžaduje poskytnutí hodnoty ekvivalentní poplatku za upisování, což může být náročné. Jakmile vytvoříte vzorec pro generování příjmu, jeho udržování se stane lépe zvládnutelné. Komunity členů fungují na principu, že pokud budete pokračovat v poskytování hodnoty, odběratelé pravděpodobně zůstanou zapojeni.

    Například naše akademie YouTuber na částečný úvazek nabízí členskou komunitu s názvem „The Part-Time YouTuber Inner Circle“, která generuje přibližně 2 800 USD týdně. Přestože správa této komunity vyžaduje značné úsilí, finanční návratnost tuto investici ospravedlňuje.

  7. Automatizace podnikání:

    Transformace tradičního obchodního modelu na model, který generuje přiměřeně pasivní příjem, zahrnuje delegování, outsourcing, automatizaci a používání chytrých strategií, jak obhajuje Tim Ferris v „The 4-Hour Workweek“. Vezměte si například mého přítele Oliura, který provozuje úspěšný obchod Shopify s veganskými koženými doplňky na psací stůl. Zpočátku vyžadovalo založení prodejny značné úsilí, ale nyní má tým, který provoz řídí, což mu umožňuje trávit méně času řízením podniku. Podobně další přítel provozuje marketingovou agenturu pro sociální média, nastavuje reklamy pro klienty a automatizuje procesy pomocí nástrojů, jako je Zapier. I když je s tím spojena počáteční práce, průběžná údržba je minimální, takže je zdrojem pasivního příjmu.

    Zahájení takových podniků může být náročné a za obtížnost získáte hodnocení čtyři z pěti hvězdiček. Poskytování skutečné hodnoty je zásadní a získáváte stejné hodnocení pro vytváření příjmů. Jakmile se však zavede, údržba se stane lépe zvládnutelnou a za snadnost získáte tři hvězdičky z pěti.

  8. Vytvoření aplikace nebo webu:

    V současné době mnoho softwarových firem funguje na základě modelu předplatného známého jako Software jako služba (SaaS). Pokud prozkoumáte weby jako indiehackers.com, najdete mnoho příkladů podnikatelů, kteří takové podniky budují, sdílejí čísla o tržbách, tipy pro zahájení podnikání a úspěch příběhy. Nedávno jsem měl příležitost získat rozhovor v podcastu Indie Hackers, kde jsem diskutoval o konceptu spuštění online kurzu, jako je "Part-Time YouTuber Academy."

    Na základě osobních zkušeností jsem během univerzitních dnů spolupracoval se svým bratrem na vytvoření BMAT Ninja a UKCAT Ninja, webových stránek nabízejících banky otázek pro uchazeče o lékařské fakulty připravující se na přijímací testy. Tyto platformy jsme vyvinuli od nuly s využitím našich dovedností v oblasti kódování získaných od mladého věku. I když se to finančně odměňovalo, protože BMAT Ninja loni po pěti letech provozu vygeneroval kolem 25 000 USD, vyžadovalo to značné úsilí k založení.

    Zahájení softwarového podnikání hodnotí pětkrát z pěti za obtížnost kvůli požadovanému kódování a přesvědčivé hodnotové nabídce. Po spuštění přináší přilákání platících zákazníků své vlastní výzvy a získává čtyřhvězdičkové hodnocení obtížnosti. Údržba se však postupem času poněkud zjednodušuje a získává tříhvězdičkové hodnocení. I když vytvoření aplikace může být obtížné, cesta je přínosná a nabízí příležitosti pro růst a inovace.

Začlenění více toků pasivních příjmů do vaší finanční strategie může diverzifikovat vaše zdroje příjmů a zajistit větší stabilitu a odolnost vůči ekonomickým nejistotám. Je však nezbytné přistupovat ke snahám o pasivní příjem s pílí, trpělivostí a dlouhodobým myšlením, protože úspěch často vyžaduje soustavné úsilí a přizpůsobivost. Využitím svých dovedností, kreativity a podnikatelského ducha můžete vybudovat udržitelnou cestu k finanční svobodě a dosáhnout svých cílů v oblasti budování bohatství.

9 lukrativních nápadů s pasivním příjmem, které zajistí vaši finanční budoucnost 9 lukrativních nápadů s pasivním příjmem, které zajistí vaši finanční budoucnost Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.