9 Jövedelmező passzív jövedelemötlet pénzügyi jövőjének biztosításához


A mai rohanó világban a passzív jövedelem fogalma jelentős teret hódított, és lehetőséget kínál az egyéneknek olyan bevételi források generálására, amelyek létrehozása után minimális folyamatos erőfeszítést igényelnek. Akár jelenlegi jövedelmét szeretné kiegészíteni, akár pénzügyi függetlenségre törekszik, a különböző passzív bevételi utak felfedezése megnyithatja az utat a pénzügyi stabilitás és szabadság felé. Íme kilenc jövedelmező passzív bevételi ötlet, amelyeket érdemes megfontolni pénzügyi stratégiájába:

  1. Részvényekbe és részvényekbe történő befektetés:

    A szolgáltatásba való befektetés bizonyos értelemben értéket ad. Így tehát, ha a pénzünket egy cégnek adjuk meg részvényvásárlás formájában, logikus, hogy valamiféle megtérülést kapunk a befektetésért. És ezzel kezdjük, mert a részvényekbe való befektetés a legegyszerűbb módja annak, hogy bármilyen passzív bevételt szerezzen. Ha bármilyen megtakarítása van, és ők egy megtakarítási számlán ülnek, és 0,01%-os kamatot keresnek, akkor nem igazán tesznek sokat érte. Ha viszont rendelkezne ezzel a megtakarítással, és részvényekbe helyezné őket, akkor potenciálisan passzív bevételre tehetne szert abból a pénzből, amely egyébként csak ott van.

    Most van egy teljes videóm, melynek címe: A részvényekbe és részvényekbe történő befektetés végső útmutatója kezdőknek, amely linkelve lesz valahol. Tehát ez egy szilárd, fél órás bevezetés a részvényekről és azok működéséről. De amit a legtöbb kezdőnek ajánlok nem pénzügyi tanácsadóként, és ez nem pénzügyi tanács, pusztán szórakoztatási célból, vagy ahogy mondják az emberek, vagy legalábbis azt csinálom, hogy gyakorlatilag az összes pénzem. ami részvényekben van, a részvényeket pedig indexalapokba fektetik be.

    Most az indexalap valami olyasmi, mint az S&P 500. És amikor 1000 dollárt fektet be az S&P 500-ba, az alapvetően azt jelenti, hogy az Ön 1000 dollárja az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalata között oszlik el. Szóval tudod, súlyozva, hogy mekkora. Tehát 2% lenne az Apple-ben, 2% a Facebookban, 2% a Google-ban, 2% a Microsoftban. És akkor valószínűleg nem hallott volna a listán szereplő 500. cégről, de lényegében az összes nagy amerikai vállalatnál, amelyről hallottál, végül egyenként befektetsz mindegyikbe. Tehát ha el akar kezdeni ezzel, mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál egy tőzsdei brókerhez. Ha az USA-ban vagy, használhatod a Webull-t, azt hiszem, van link a leírásban. Ha az Egyesült Királyságban tartózkodik, használhatja a Freetrade-et vagy a Vanguard-ot. Alapvetően, bármilyen országban tartózkodik, csak keresse meg a Google-ban a „legjobb tőzsdei bróker platform” kifejezést, az ország nevét, és talál valamit, ami megfelel az Ön számára. És akkor nagyon könnyű befektetni egy indexalapba. Tehát a híres Side Hustle Assessment Matrixunkon belül megadjuk az egy csillagos értékelés megkezdésének nehézségét, egy az ötből. Nagyon-nagyon könnyű elkezdeni a részvényekkel.

    Mennyire nehéz havi 100 dollárt keresni részvényekbe és részvényekbe való befektetéssel? Nos, ez a fajta attól függ, mert ez a tőzsde általános teljesítményétől függ. Tehát az elmúlt 12 hónapban 2020 és 2021 között az S&P 500 valójában körülbelül 50%-kal nőtt. Ez nagyon sok, olyan, mintha egy szilárd 50%-kal emelkedett volna a COVID és minden más ellenére. Tehát ha 2020 áprilisában 2400 dollárt fektetett volna be az S&P 500-ba. Az a tény, hogy ez 50%-kal emelkedett, azt jelenti, hogy havi 100 dollárt keresett volna, de nyilvánvalóan nem így kell nézni, mert a dolgok felfelé és lefelé tud menni, és a tőzsde teljesítménye eltérő, attól függően, hogy milyen időszakot nézünk. De ha az elmúlt 30-50 évet átlagoljuk, akkor az S&P 500 nagyjából 10 pont valami százalékos hozamot ért el, ami azt jelenti, hogy hosszú távon minden évben átlagosan 10% körüli emelkedést mutat. Ez nem egy közgazdászra kiigazított infláció. És így, ha elvégezzük a borítékkal kapcsolatos számításokat, ha 100 dollárt akarunk keresni havonta passzívan részvényeken keresztül, körülbelül 12 000 dollárra lenne szükségünk az S&P 500-ba fektetett 10%-os évi 1200 dollár eléréséhez, ami évente 100 dollár. hónap. De ahogy arról a részvényekről szóló videóban beszélek, idővel komplikációkat tapasztalunk. És így, ha 7500 dollárt tesz be az S&P 500-ba, és ott hagyná öt évre, akkor öt évvel később nagyjából 100 dollárt keresne havonta, ha ezzel a nagyon átlagos évi 10%-os adattal megyünk. Vagy ha 5000 dollárt fektet be az S&P 500-ba, akkor 10 évvel később havi 100 dollárt keresne tisztán passzív jövedelemként, 10%-os átlagot feltételezve.

    Tehát összességében mennyire nehéz havi 100 dollár passzív bevételt szerezni részvényekből? Nos, ez attól függ, mennyire nehéz 5000, 7500 vagy 12 000 dollárt megtakarítani, és tőzsdei indexalapba helyezni, és ami a legfontosabb, ez az a pénz, amihez nem kell hozzányúlnia. legalább 5-10 évben. Tehát alapvetően az, hogy mennyire könnyű ilyen pénzt keresni, nyilvánvalóan nagymértékben változik attól függően, hogy melyik országban tartózkodik, milyen körülmények között él, és mi a munkája. De ha az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a medián, átlagos fizetések körülbelül 50 000 dollár körül mozognak, valami ilyesmi, akkor ismét, a körülményeitől függően, nem olyan meleg 10 000 dollár megtakarítást szerezni. Nyilvánvalóan más a helyzet, ha egy 15 fős családot tartasz el 50 000 dollárból. Ha egyedülálló, akkor ez más, de nagyjából 3/5 csillagot adok erre a havi 100 dollár megszerzésének nehézségére. Nyilvánvaló, hogy ha olyan országban él, mint India, ahol az átlagfizetés évi 3600 dollár, akkor nagyon-nagyon nehéz összességében 10 000 dollár megtakarítást elérni.

    Végül, a Side Hustle Assessment Matrixunk harmadik kategóriája az, hogy milyen nehéz fenntartani ezt a bevételt, miután már beállította. És erre 1/5-öt adunk, mert ha egyszer megkaptad a pénzt, egyszerűen csak beállítod és elfelejted. És nem is olyan nehéz fenntartani. Vannak más passzív bevételi források is, amelyek idővel nagyobb fokú karbantartást igényelnek, de a részvények és részvények nagyon-nagyon egyszerű módja a passzív jövedelemszerzésnek, és hogy a személyes példámat használva, a mai részvényeimet és részvényportfóliómat, 2015 óta fektetek be, jelenleg körülbelül 350 000 dollárt ér. Ennek túlnyomó többsége pedig az S&P 500 indexalapban van. Most már nem vesződöm azzal, hogy kiszámoljam a tényleges inflációval korrigált hozamokat. De ismét, ha egy nagyon-nagyon durva évi 10%-os átlagot feltételezünk, akkor ez az átlag körülbelül heti 682 dollárt tesz ki pusztán passzív jövedelemként.

  2. YouTube-csatorna indítása:

    A YouTube-csatorna indítása jövedelmező vállalkozás lehet a passzív jövedelem generálására, de elhivatottság és erőfeszítés szükséges a sikerhez. Bontsuk fel az oldalsó nyüzsgés értékelési mátrixunkkal.

    Könnyű indítás:

    A YouTube-csatorna indítása egyszerű, ötből négy csillagot kap. Egyszerűen létrehoz egy fiókot, feltölt videókat (akár a telefonjával is), és már mehet is. Az igazi kihívás azonban olyan minőségi tartalom létrehozása, amely vonzza a nézőket.

    Bevételi lehetőség:

    A bevételszerzés elérése a YouTube-on, amelyhez 1000 feliratkozó és 4000 óra nézési idő szükséges, jelentős akadály. Általában időre és következetességre van szükség ennek a mérföldkőnek az eléréséhez. Jelentős bevételhez – mondjuk havi 100 dollárhoz – körülbelül havi 50 000 megtekintésre van szükség, ami körülbelül 12 500 megtekintésnek felel meg videónként, ha hetente töltesz fel. Ez egy meredek emelkedés, amely ötből négy csillagot érdemel.

    Karbantartási erőfeszítés:

    Kezdetben az első 1000 feliratkozó megszerzése a legnehezebb, de ha ezt elérjük, a növekedés kezelhetőbbé válik, ahogy finomítjuk a tartalmat és a stratégiát. Ezért a karbantartási ráfordítás öt csillagból kettőt kapott.

    Tapasztalataim szerint 70 videóba telt, mire jelentős bevételt generált a YouTube AdSense. Manapság a csatorna körülbelül 12 000 dollárt keres havonta, elsősorban a régebbi videókból, ami bemutatja a passzív bevétel lehetőségét. Bár a rendszeres feltöltések miatt nem teljesen passzív, mégis jelentős megtérülést kínál.

    Összefoglalva, bár egy YouTube-csatorna indítása viszonylag egyszerű, jelentős passzív bevételt szerezni belőle kihívást jelent, de hosszú távon kifizetődő. Elhivatottsággal és kitartással jelentős bevételi forrássá válhat.

  3. Podcast indítása:

    Úgy tűnik, hogy a podcast indításának megvannak a maga kihívásai és előnyei. Bár viszonylag könnyű elkezdeni, a növekedés és a bevételszerzés nehezebb lehet. A YouTube-tól eltérően a podcastok nem rendelkeznek beépített algoritmusokkal a növekedés érdekében. Ehelyett sok podcast kihasználja a YouTube-csatornákat a közönség bővítésére, ami furcsának tűnhet.

    Podcast indításához használhat olyan platformokat, mint az Anchor.fm, vagy befektethet olyan eszközökbe, mint a Riverside.fm távoli interjúkhoz. A podcastokkal való bevétel azonban általában márkaajánlatokkal jár, nem pedig a YouTube-hoz hasonló hirdetési bevételekkel. Általában epizódonként körülbelül 1000 letöltésre van szüksége ahhoz, hogy havi 100 dollárt keressen a szponzorálásból, bizonyos hirdetéselhelyezési díjakat feltételezve.

    Epizódonként ezt az 1000 letöltést nem könnyű elérni, mivel folyamatos növekedést igényel. Csak a podcastok felső 20%-a éri el ezt a vontatási szintet. Mégis, elhivatottsággal és stratégiai promócióval idővel közönséget lehet építeni. Például egy olyan személy, mint Sheen, aki a nulláról indult, jelentős növekedést tapasztalhat következetes erőfeszítéssel és olyan kiegészítő platformokkal, mint a YouTube.

    A podcast indítását a nehézségi fok tekintetében egy csillaggal értékelik, míg a havi 100 dolláros havi 100 dolláros bevétel a megkövetelt erőfeszítések miatt ötből hármat kap. A karbantartás, bár nem teljesen passzív, könnyebbé válik, ha megtalálja a barázdát. Például a „Not Overthinking”-hez hasonló podcast fenntartása folyamatos erőfeszítést igényelhet, de a megtérülés jelentős lehet, amint azt a heti 625 dolláros bevétel is bizonyítja.

  4. Digitális termék értékesítése:

    A társult marketinggel kezdeni viszonylag egyszerű, a nehézségi skálán öt csillagból kettőt kap. Könnyedén feliratkozhat olyan társult programokra, mint például az Amazon Associates, amely az egyik legnagyobb a világon. Miután megvan az egyedi társult linkje, reklámozhatja a termékeket a webhelyén, a közösségi médiában vagy más platformokon. Amikor az emberek az Ön linkjein keresztül vásárolnak termékeket, Ön az eladások egy százalékát megkeresi.

    Azonban havi 100 dollár bevétele kihívást jelenthet. Bontsuk fel: ha egy 50 dolláros terméket reklámoz 5%-os jutalékkal és 1%-os konverziós aránnyal, akkor 8000 látogatásra lenne szükség a webhelyen a cél eléréséhez. Ekkora forgalom generálása jelentős erőfeszítést igényel, akár közönségépítés, akár domain jogosultság létrehozása révén.

    Az Amazonon kívül más társult programok is elérhetők. Például a Skillshare egy olyan programot kínál, ahol 7 dollárt keres minden olyan személy után, aki ingyenes próbaverzióra regisztrál a linkjén keresztül. A havi 100 USD eléréséhez körülbelül havi 15 regisztrációra van szükség.

    Az elérési nehézség a meglévő közönségtől és a tartalomtól függ. Ha már van követője, vagy olyan platformokon hoz létre tartalmat, mint a Skillshare, a regisztrációk előmozdítása megvalósíthatóbbá válik.

    Összefoglalva, bár az affiliate marketinggel kezdeni viszonylag egyszerű, a jelentős bevétel megszerzése erőfeszítést és kitartást igényel. A közönség kialakítása a következetes tartalomalkotás révén kulcsfontosságú. Miután létrejött, a társult vállalkozásból származó bevétel a passzív jövedelem megbízható forrásává válhat.

  5. Tanfolyam eladása:

    Az online kurzus egy digitális termékhez hasonló, általában videó formátumban. Különösen ez a videó elég terjedelmes ahhoz, hogy szinte teljes online tanfolyamnak minősüljön. Figyelembe véve, hogy én is elkezdtem egyet, a kezdeti nehézségi fok öt csillagból szerény kettő. Bár egy online tanfolyam létrehozása nem túl bonyolult, a videókészítésben való jártasság elengedhetetlen. Szerencsére elegendő okostelefonon, például iPhone-on vagy Androidon filmezni. Ahhoz azonban, hogy egy tanfolyamon havi 100 dollárt keressünk, a minőség kulcsfontosságú. Az emberek csak akkor fizetnek, ha a tartalom valóban értéket képvisel.

    Alternatív megoldásként az olyan platformok, mint a Skillshare, lehetőséget kínálnak a tanfolyamok megosztására közvetlen díjak nélkül. A Skillshare, ennek a videónak a szponzora, számos tanfolyamnak ad otthont, köztük a termelékenységről szóló legújabb órámat. A videó leírásában található link használatával 30% kedvezményt ad az éves Skillshare Premium tagságból az első ezer felhasználó számára. Személy szerint a Skillshare-t kiváló tanulási és tanítási forrásnak találtam.

    A Skillshare a Netflixhez hasonlóan működik, ahol a felhasználók egyéni vásárlás nélkül érik el a tartalmat. Sőt, a platform akadálymentesítése egyszerűbbé teszi, mint egy személyes webhely létrehozását. A Skillshare-en havi 100 USD generálásához általában körülbelül 1700 perc nézési időre van szükség, ami 28 órának felel meg. Ennek a mérföldkőnek az elérése a kurzus minőségétől és esetleg a meglévő közönségtől függ.

    Egy másik megközelítés magában foglalja a tanfolyam közvetlen eladását 100 USD-ért, és havonta csak egy eladásra van szükség. Az online oktatás iránti növekvő kereslet mellett az értékes készségek felkínálása passzív bevételhez vezethet. Ha egyszer létrejött, a kurzusból származó bevétel fenntartása általában minimális frissítést és folyamatos forgalomgenerálást igényel. Tapasztalataim szerint a Skillshare ad otthont passzív jövedelemtermelő tanfolyamaim nagy részének, együttesen havi 60 000 és 65 000 dollár között. Ezek a bevételek jelentősen hozzájárulnak vállalkozásom heti 27 000 dolláros passzív bevételéhez.

  6. Tagsági közösség építése:

    Passzív bevétel generálható fizetett tagság vagy közösségi modell megvalósításával. Ez a megközelítés azonban általában nem tanácsos, hacsak nincs már kialakult közönsége. A hűséges közönség kialakítása az értékes tartalmak következetes továbbításával idővel növeli a bizalmat és az ismertséget. Következésképpen, amikor bevezet egy tagsági lehetőséget, a közönség egyes tagjai hajlamosak lehetnek a regisztrációra.

    Egy másik módszer egy olyan értékajánlat megalkotása, amely annyira meggyőző, hogy az egyének hajlandóak fizetni egy közösségi jellegű szolgáltatáshoz való hozzáférésért. Vegyük például Hannah Witton esetét, egy körülbelül 600 000 feliratkozóval rendelkező YouTuber. A nagyszámú követője ellenére hozzávetőleg 626 mecénása van a Patreonon, ami havi passzív jövedelme 2000 és 5000 GBP (vagy 3000 és 7000 dollár) között mozog. Bár ezek a számok a teljes közönség egy kis töredékét tükrözik, aláhúzzák a jelentős bevétel lehetőségét egy elkötelezett követővel.

    Hasonlóan Anne-Laure, a Ness Labs alapítója 2019 nyarán kezdeményezett egy fizetett tagsági közösség létrehozását havi 5 dolláros áron. Annak ellenére, hogy nulla közönséggel indult, fokozatosan építette fel platformját blogbejegyzések következetes közzétételével. 2020 márciusában, amikor elindította a tagságot, már voltak fizető tagjai. A közelmúltban éves rendszeres bevétele meghaladta a 100 000 dollárt, ami jól mutatja a viszonylag rövid időn belül elérhető jelentős növekedést.

    A tagsági program létrehozása egyszerű, általában magában foglalja a fiók létrehozását olyan platformokon, mint a Patreon. Fenntartása azonban az előfizetési díjjal egyenértékű érték biztosítását igényli, ami kihívást jelenthet. Ha létrehoz egy képletet a bevételszerzéshez, annak fenntartása kezelhetőbbé válik. A tagsági közösségek azon az elven működnek, hogy amíg Ön továbbra is értéket nyújt, az előfizetők valószínűleg továbbra is elkötelezettek maradnak.

    Részmunkaidős YouTuber Akadémiánk például egy „The Part-Time YouTuber Inner Circle” nevű tagsági közösséget kínál, amely körülbelül heti 2800 USD-t termel. Bár ennek a közösségnek a kezelése jelentős erőfeszítéssel jár, a pénzügyi megtérülés indokolja a befektetést.

  7. Vállalkozás automatizálása:

    A hagyományos üzleti modell olyanná történő átalakítása, amely ésszerűen passzív jövedelmet generál, delegálást, kiszervezést, automatizálást és intelligens stratégiák alkalmazását jelenti, ahogyan Tim Ferris is támogatja a "4 órás munkahét" című művében. Vegyük például Oliur barátomat, aki egy sikeres Shopify üzletet vezet vegán bőr asztali kiegészítőkkel. Kezdetben az üzlet felállítása jelentős erőfeszítést igényelt, de most már egy csapata irányítja a műveleteket, így kevesebb időt tölthet az üzlet vezetésével. Hasonlóképpen egy másik barát közösségimédia-marketing ügynökséget vezet, ahol hirdetéseket állít fel az ügyfelek számára, és automatizálja a folyamatokat olyan eszközökkel, mint a Zapier. Bár a kezdeti munkáról van szó, a folyamatos karbantartás minimális, így passzív jövedelemforrássá válik.

    Az ilyen vállalkozások elindítása kihívást jelenthet, és a nehézségek miatt ötből négy csillagot kaphat. A valódi érték biztosítása alapvető fontosságú, és ugyanazt a minősítést kell megszerezni a bevételszerzéshez. Azonban, ha egyszer létrejött, a karbantartás könnyebben kezelhetővé válik, és az egyszerűségért öt csillagból hármat kap.

  8. Alkalmazás vagy webhely készítése:

    Ma sok szoftvercég a Szoftver szolgáltatásként (SaaS) néven ismert előfizetési modellen működik. Ha olyan webhelyeket keres fel, mint az indiehackers.com, számos példát találhat arra, hogy vállalkozók építenek ilyen vállalkozásokat, megosztják a bevételi számokat, az indulási tippeket és a sikert. történeteket. Nemrég lehetőségem nyílt interjút készíteni az Indie Hackers podcaston, és megvitattam egy online tanfolyam indításának koncepcióját, mint például a „Részmunkaidős YouTuber Akadémia”.

    Személyes tapasztalatból merítve, egyetemi éveim alatt bátyámmal együttműködve létrehoztam a BMAT Ninja és UKCAT Ninja webhelyeket, amelyek kérdésbankokat kínálnak az orvosi egyetemre felvételi vizsgákra készülő jelentkezők számára. Ezeket a platformokat a semmiből fejlesztettük ki, kihasználva fiatal korunkban megszerzett kódolási készségeinket. Bár anyagilag kifizetődő volt, a BMAT Ninja öt évnyi működés után tavaly körülbelül 25 000 dollárt termelt, jelentős erőfeszítést igényelt a létrehozása.

    Szoftverüzlet indítása ötből ötre értékeli a szükséges kódolás és meggyőző értékajánlat miatti nehézséget. A bevezetést követően a fizető ügyfelek vonzása saját kihívásokat jelent, és négycsillagos nehézségi osztályt kap. A karbantartás azonban idővel könnyebbé válik, és három csillagos minősítést kap. Míg egy alkalmazás létrehozása nehéz lehet, az utazás kifizetődő, növekedési és innovációs lehetőségeket kínál.

Ha több passzív bevételi forrást is beépít a pénzügyi stratégiájába, diverzifikálhatja bevételi forrásait, és nagyobb stabilitást és rugalmasságot biztosíthat a gazdasági bizonytalanságokkal szemben. Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy a passzív jövedelemszerzési törekvéseket szorgalommal, türelemmel és hosszú távú gondolkodásmóddal közelítsük meg, mivel a siker gyakran következetes erőfeszítést és alkalmazkodóképességet igényel. Képességeinek, kreativitásának és vállalkozói szellemének kiaknázásával fenntartható utat építhet a pénzügyi szabadság felé, és elérheti vagyonteremtő céljait.

9 Jövedelmező passzív jövedelemötlet pénzügyi jövőjének biztosításához 9 Jövedelmező passzív jövedelemötlet pénzügyi jövőjének biztosításához Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.