9 προσοδοφόρες ιδέες παθητικού εισοδήματος για να εξασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον


Στον σημερινό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς, η έννοια του παθητικού εισοδήματος έχει αποκτήσει σημαντική έλξη, προσφέροντας στα άτομα την ευκαιρία να δημιουργήσουν ροές εσόδων που απαιτούν ελάχιστη συνεχή προσπάθεια αφού δημιουργηθούν. Είτε θέλετε να συμπληρώσετε το τρέχον εισόδημά σας είτε φιλοδοξείτε να επιτύχετε οικονομική ανεξαρτησία, η εξερεύνηση διαφόρων τρόπων παθητικού εισοδήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς την οικονομική σταθερότητα και ελευθερία. Ακολουθούν εννέα προσοδοφόρες ιδέες παθητικού εισοδήματος που πρέπει να ενσωματώσετε στην οικονομική σας στρατηγική:

  1. Επένδυση σε μετοχές και μετοχές:

    Η επένδυση σε μια υπηρεσία δίνει, κατά κάποιο τρόπο, μια μορφή αξίας. Και έτσι, όταν δίνουμε τα χρήματά μας σε μια εταιρεία με τη μορφή αγοράς των μετοχών της, είναι λογικό να παίρνουμε κάποιου είδους απόδοση για αυτήν την επένδυση. Και ξεκινάμε με αυτό γιατί η επένδυση σε μετοχές είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε οποιοδήποτε είδος παθητικού εισοδήματος. Εάν έχετε κάποιο είδος αποταμίευσης και βρίσκονται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, κερδίζοντας 0,01% επιτόκιο, δεν κάνουν πραγματικά πολλά για εσάς. Ενώ, εάν είχατε αυτές τις αποταμιεύσεις και τις βάλατε σε μετοχές, θα μπορούσατε να κερδίζετε παθητικό εισόδημα από τα χρήματα που κατά τα άλλα θα ήταν εκεί.

    Τώρα, έχω ένα ολόκληρο βίντεο που ονομάζεται ο απόλυτος οδηγός για επενδύσεις σε μετοχές και μετοχές για αρχάριους, το οποίο θα συνδεθεί κάπου εκεί. Επομένως, αυτή είναι μια στέρεη, μισή ώρα εισαγωγή στα αποθέματα και πώς ακριβώς λειτουργούν. Αλλά αυτό που προτείνω στους περισσότερους αρχάριους ως μη χρηματοοικονομικός σύμβουλος, και αυτό δεν είναι οικονομικές συμβουλές, καθαρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ή έτσι λένε οι άνθρωποι, ή, τουλάχιστον, αυτό που κάνω είναι ότι βασικά όλα μου τα χρήματα που είναι σε μετοχές και οι μετοχές επενδύονται σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών.

    Τώρα, ένα αμοιβαίο κεφάλαιο δείκτη είναι κάτι σαν το S&P 500. Και όταν επενδύετε, ας πούμε, 1.000 $ στον S&P 500, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα 1.000 $ σας διανέμονται μεταξύ των κορυφαίων 500 μεγαλύτερων εταιρειών στις ΗΠΑ. Λοιπόν, ξέρετε, σταθμισμένα με το πόσο μεγάλα είναι. Έτσι όπως το 2% θα ήταν στην Apple, το 2% στο Facebook, το 2% στη Google, το 2% στη Microsoft. Και τότε μάλλον δεν θα είχατε ακούσει για την 500ή εταιρεία στη λίστα, αλλά βασικά, όλες οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες για τις οποίες έχετε ακούσει, καταλήγετε να επενδύετε σε όλες λίγο τη φορά. Επομένως, αν θέλετε να ξεκινήσετε με αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε έναν χρηματιστή. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Webull, νομίζω ότι έχω σύνδεσμο στην περιγραφή. Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Freetrade ή το Vanguard. Βασικά, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε, απλώς Google τη φράση «καλύτερη πλατφόρμα χρηματιστηριακών αγορών», το όνομα της χώρας σας και θα βρείτε κάτι που σας ταιριάζει. Και τότε είναι πολύ εύκολο να μπορείς να επενδύσεις σε ένα ταμείο δείκτη. Έτσι, στο διάσημο Side Hustle Assessment Matrix, θα δώσουμε τη δυσκολία να ξεκινήσουμε μια βαθμολογία με ένα αστέρι, ένα στα πέντε. Είναι πολύ, πολύ εύκολο να ξεκινήσετε με μετοχές.

    Πόσο δύσκολο είναι να κερδίσετε 100 $ το μήνα επενδύοντας σε μετοχές και μετοχές; Λοιπόν, αυτό το είδος εξαρτάται, γιατί εξαρτάται από την απόδοση του χρηματιστηρίου συνολικά. Έτσι, τους τελευταίους 12 μήνες από το 2020 έως το 2021, ο S&P 500 είναι ουσιαστικά αυξημένος κατά περίπου 50%. Αυτό είναι πολύ, είναι σαν να έχει αυξηθεί κατά 50% παρά τον COVID και όλα όσα συμβαίνουν. Έτσι, αν τον Απρίλιο του 2020, είχατε επενδύσει 2.400 $ στον S&P 500. Το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατά 50% σημαίνει ότι θα έβγαζες 100 $ το μήνα, αλλά προφανώς, δεν είναι ο τρόπος να το δούμε, γιατί τα πράγματα μπορεί να ανεβοκατεβαίνει και το χρηματιστήριο έχει διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ανάλογα με τη χρονική περίοδο που εξετάζετε. Αλλά αν λάβουμε τον μέσο όρο των τελευταίων 30 με 50 ετών, ο S&P 500 είχε απόδοση περίπου 10 μονάδων κάτι τοις εκατό, που σημαίνει ότι, κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, μακροπρόθεσμα, αυξάνεται κατά περίπου 10%. Αυτό δεν είναι προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό για κανέναν οικονομολόγο ανάμεσά μας. Και έτσι, αν κάνουμε λίγους υπολογισμούς του φακέλου, εάν θέλουμε να κερδίζουμε 100 $ το μήνα παθητικά μέσω μετοχών και μετοχών, θα χρειαστούμε περίπου 12.000 $ επενδύσεις στον S&P 500 για να κάνουμε αυτό το 10% 1.200 $ ετησίως, δηλαδή 100 $ το χρόνο. μήνας. Αλλά καθώς μιλάω σε αυτό το βίντεο σχετικά με τις μετοχές, με την πάροδο του χρόνου, έχουμε σύνθετες. Και έτσι, αν βάλετε 7.500 $ στον S&P 500 και το αφήσετε εκεί για πέντε χρόνια, τότε πέντε χρόνια αργότερα, θα κερδίζατε περίπου 100 $ το μήνα, αν ακολουθήσουμε αυτόν τον πολύ μέσο όρο του 10% το χρόνο. Ή αν επενδύσατε 5.000 $ στον S&P 500, τότε 10 χρόνια αργότερα, θα κερδίζατε 100 $ το μήνα σε καθαρά παθητικό εισόδημα, πάλι, υποθέτοντας το μέσο όρο του 10%.

    Συνολικά, πόσο δύσκολο είναι πραγματικά να βγάλεις 100 $ το μήνα σε παθητικό εισόδημα από μετοχές και μετοχές; Λοιπόν, εξαρτάται ακριβώς από το πόσο δύσκολο είναι για εσάς να κάνετε αποταμιεύσεις 5.000 $, 7.500 $ ή 12.000 $ και να τις τοποθετήσετε σε ένα χρηματιστηριακό ταμείο χρηματιστηριακών δεικτών και, πολύ σημαντικό, αυτά είναι χρήματα που δεν χρειάζεται να αγγίξετε τα επόμενα 5 με 10 χρόνια τουλάχιστον. Οπότε, βασικά, το πόσο εύκολο είναι για εσάς να βγάλετε τέτοιου είδους χρήματα ποικίλλει προφανώς σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε και τις περιστάσεις σας και ποια είναι η δουλειά σας. Αλλά αν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ, όπου ο διάμεσος, είδος μέσου μισθού είναι περίπου 50.000 $, κάτι τέτοιο, τότε, πάλι, ανάλογα με τις περιστάσεις σας, δεν είναι τόσο ζεστό να κερδίσετε 10.000 $ σε αποταμίευση. Προφανώς, αν συντηρείτε μια οικογένεια 15 ατόμων με 50.000 $, είναι διαφορετικά. Εάν είστε μεμονωμένο άτομο, πάλι, είναι διαφορετικό, αλλά θα το δώσω περίπου 3/5 αστέρια για τη δυσκολία να λάβετε 100 $ το μήνα. Προφανώς, εάν ζείτε σε μια χώρα όπως η Ινδία, όπου ο μέσος μισθός είναι 3.600 $ ετησίως, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να εξοικονομήσετε συνολικά 10.000 $.

    Τέλος, η τρίτη κατηγορία στο Side Hustle Assessment Matrix είναι το πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσετε αυτό το εισόδημα αφού το ρυθμίσετε από την αρχή. Και θα δώσουμε σε αυτό το 1/5, γιατί μόλις λάβετε τα χρήματα, απλά θέλετε να τα ορίσετε και να τα ξεχάσετε. Και δεν είναι τόσο δύσκολο να διατηρηθεί. Υπάρχουν και άλλες πηγές παθητικού εισοδήματος που απαιτούν υψηλότερους βαθμούς συντήρησης με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι μετοχές και οι μετοχές είναι ένας πολύ, πολύ εύκολος τρόπος για να αποκτήσω παθητικό εισόδημα και για να χρησιμοποιήσω το προσωπικό μου παράδειγμα, σήμερα, το χαρτοφυλάκιο των μετοχών και των μετοχών μου. Έχω επενδύσει από το 2015, τώρα αξίζει περίπου 350.000 $. Και η συντριπτική πλειοψηφία αυτού βρίσκεται στο ταμείο του δείκτη S&P 500. Τώρα, δεν μπορώ να μπω στον κόπο να επεξεργαστώ τις πραγματικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό για αυτό. Αλλά και πάλι, αν υποθέσουμε έναν πολύ, πολύ πρόχειρο μέσο όρο 10% ετησίως, τότε αυτός ο μέσος όρος είναι περίπου 682 $ την εβδομάδα σε καθαρά παθητικό εισόδημα.

  2. Έναρξη καναλιού YouTube:

    Η έναρξη ενός καναλιού YouTube μπορεί να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, αλλά απαιτεί αφοσίωση και προσπάθεια για να πετύχει. Ας το αναλύσουμε χρησιμοποιώντας το Side Hustle Assessment Matrix.

    Ευκολία εκκίνησης:

    Η έναρξη ενός καναλιού YouTube είναι απλή, κερδίζοντας μια βαθμολογία τεσσάρων στα πέντε αστέρια. Απλώς δημιουργείτε έναν λογαριασμό, ανεβάζετε βίντεο (ακόμη και χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας) και είστε εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που προσελκύει θεατές είναι η πραγματική πρόκληση.

    Δυνατότητα κερδών:

    Η επίτευξη δημιουργίας εσόδων στο YouTube, που απαιτεί 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες χρόνου παρακολούθησης, είναι ένα σημαντικό εμπόδιο. Συνήθως απαιτείται χρόνος και συνέπεια για να φτάσετε σε αυτό το ορόσημο. Για να κερδίσετε σημαντικά χρήματα - ας πούμε 100 $ το μήνα - απαιτούνται περίπου 50.000 προβολές το μήνα, που ισοδυναμούν με περίπου 12.500 προβολές ανά βίντεο εάν ανεβάζετε εβδομαδιαία. Είναι μια απότομη ανάβαση, που κερδίζει αυτή την πτυχή μια βαθμολογία τεσσάρων στα πέντε αστέρια.

    Προσπάθεια για συντήρηση:

    Αρχικά, η απόκτηση αυτών των πρώτων 1.000 συνδρομητών είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά μόλις επιτευχθεί, η ανάπτυξη γίνεται πιο διαχειρίσιμη καθώς βελτιώνετε το περιεχόμενο και τη στρατηγική σας. Επομένως, η προσπάθεια συντήρησης βαθμολογείται με δύο στα πέντε αστέρια.

    Σύμφωνα με την εμπειρία μου, χρειάστηκαν 70 βίντεο προτού δημιουργηθούν σημαντικά έσοδα από το YouTube AdSense. Σήμερα, το κανάλι κερδίζει περίπου 12.000 $ το μήνα, κυρίως από παλαιότερα βίντεο, αποδεικνύοντας τη δυνατότητα για παθητικό εισόδημα. Αν και δεν είναι εντελώς παθητικό λόγω τακτικών μεταφορτώσεων, εξακολουθεί να προσφέρει σημαντική απόδοση επένδυσης.

    Συμπερασματικά, αν και η έναρξη ενός καναλιού YouTube είναι σχετικά εύκολη, η δημιουργία σημαντικού παθητικού εισοδήματος από αυτό είναι δύσκολη αλλά ανταποδοτική μακροπρόθεσμα. Με αφοσίωση και επιμονή, μπορεί να γίνει μια σημαντική ροή εσόδων.

  3. Έναρξη Podcast:

    Η έναρξη ενός podcast φαίνεται να έχει τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματά της. Αν και είναι σχετικά εύκολο να ξεκινήσετε, η ανάπτυξη και η δημιουργία εσόδων μπορεί να είναι πιο δύσκολη. Σε αντίθεση με το YouTube, τα podcast δεν διαθέτουν ενσωματωμένους αλγόριθμους για ανάπτυξη. Αντίθετα, πολλά podcast αξιοποιούν τα κανάλια YouTube για να διευρύνουν το κοινό τους, κάτι που μπορεί να φαίνεται περίεργο.

    Για να ξεκινήσετε ένα podcast, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες όπως το Anchor.fm ή να επενδύσετε σε εργαλεία όπως το Riverside.fm για συνεντεύξεις από απόσταση. Ωστόσο, το να κερδίσετε χρήματα από ένα podcast συνήθως περιλαμβάνει προσφορές επωνυμίας και όχι έσοδα από διαφημίσεις όπως το YouTube. Συνήθως, θα χρειαστείτε περίπου 1.000 λήψεις ανά επεισόδιο για να κερδίσετε 100 $ το μήνα από χορηγίες, υποθέτοντας συγκεκριμένες τιμές για τοποθετήσεις διαφημίσεων.

    Η λήψη αυτών των 1.000 λήψεων ανά επεισόδιο δεν είναι εύκολη, καθώς απαιτεί συνεχή ανάπτυξη. Μόνο το κορυφαίο 20% των podcast επιτυγχάνει αυτό το επίπεδο έλξης. Ωστόσο, με αφοσίωση και στρατηγική προώθηση, είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα κοινό με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, κάποιος όπως ο Sheen, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν, μπορεί να δει σημαντική ανάπτυξη με συνεχή προσπάθεια και συμπληρωματικές πλατφόρμες όπως το YouTube.

    Όσον αφορά τη δυσκολία, η έναρξη ενός podcast βαθμολογείται με ένα στα πέντε αστέρια, ενώ το να βγάζεις 100 $ το μήνα από αυτό βαθμολογείται με τρία στα πέντε λόγω της απαιτούμενης προσπάθειας. Η συντήρηση, αν και δεν είναι εντελώς παθητική, γίνεται ευκολότερη μόλις βρείτε το αυλάκι σας. Για παράδειγμα, η διατήρηση ενός podcast όπως το "Not Overthinking" μπορεί να απαιτεί συνεχή προσπάθεια, αλλά οι αποδόσεις μπορεί να είναι σημαντικές, όπως αποδεικνύεται από το εισόδημα 625 $ την εβδομάδα που δημιουργεί.

  4. Πώληση ψηφιακού προϊόντος:

    Η έναρξη με το μάρκετινγκ συνεργατών είναι σχετικά απλή, κερδίζοντας δύο στα πέντε αστέρια στην κλίμακα δυσκολίας. Μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε σε προγράμματα θυγατρικών όπως το Amazon Associates, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Μόλις αποκτήσετε τους μοναδικούς συνδέσμους συνεργατών σας, μπορείτε να προωθήσετε προϊόντα στον ιστότοπό σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλες πλατφόρμες. Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα μέσω των συνδέσμων σας, κερδίζετε ένα ποσοστό από τις πωλήσεις.

    Ωστόσο, το να κερδίζετε 100 $ το μήνα μπορεί να είναι δύσκολο. Ας το αναλύσουμε: εάν προωθείτε ένα προϊόν 50 $ με ποσοστό προμήθειας 5% και ποσοστό μετατροπών 1%, θα χρειαστείτε 8.000 επισκέψεις στον ιστότοπό σας για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Η δημιουργία αυτού του όγκου επισκεψιμότητας απαιτεί σημαντική προσπάθεια, είτε με τη δημιουργία κοινού είτε με τη δημιουργία αρχής τομέα.

    Πέρα από το Amazon, υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα προγράμματα συνεργατών. Για παράδειγμα, το Skillshare προσφέρει ένα πρόγραμμα όπου κερδίζετε 7 $ για κάθε άτομο που εγγράφεται για μια δωρεάν δοκιμή μέσω του συνδέσμου σας. Για να φτάσετε τα 100 $ το μήνα, θα χρειαστείτε περίπου 15 εγγραφές μηνιαίως.

    Η δυσκολία επίτευξης αυτού εξαρτάται από το υπάρχον κοινό και το περιεχόμενό σας. Εάν έχετε ήδη ακόλουθους ή δημιουργείτε περιεχόμενο σε πλατφόρμες όπως το Skillshare, η οδήγηση εγγραφών γίνεται πιο εφικτή.

    Συνοπτικά, ενώ το να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ συνεργατών είναι σχετικά εύκολο, η δημιουργία σημαντικού εισοδήματος απαιτεί προσπάθεια και επιμονή. Η δημιουργία κοινού μέσω της συνεπούς δημιουργίας περιεχομένου είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις δημιουργηθεί, το εισόδημα συνδεδεμένης εταιρείας μπορεί να γίνει αξιόπιστη πηγή παθητικού εισοδήματος.

  5. Πώληση μαθήματος:

    Ένα διαδικτυακό μάθημα μοιάζει με ψηφιακό προϊόν, που συνήθως παρουσιάζεται σε μορφή βίντεο. Αυτό το βίντεο, συγκεκριμένα, είναι αρκετά εκτεταμένο ώστε σχεδόν να χαρακτηριστεί ως πλήρες διαδικτυακό μάθημα. Αν σκεφτώ να ξεκινήσω ένα μόνος μου, η αρχική δυσκολία κυμαίνεται σε μέτρια δύο στα πέντε αστέρια. Αν και η δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος δεν είναι υπερβολικά περίπλοκη, η επάρκεια στην παραγωγή βίντεο είναι απαραίτητη. Ευτυχώς, η λήψη σε smartphones, όπως iPhone ή Android, αρκεί. Ωστόσο, για να κερδίσετε 100 $ το μήνα από ένα μάθημα, η ποιότητα είναι το κλειδί. Οι άνθρωποι πληρώνουν μόνο εάν το περιεχόμενο προσφέρει πραγματικά αξία.

    Εναλλακτικά, πλατφόρμες όπως το Skillshare προσφέρουν μια λεωφόρο για κοινή χρήση μαθημάτων χωρίς άμεσες χρεώσεις. Το Skillshare, χορηγός αυτού του βίντεο, φιλοξενεί πολλά μαθήματα, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μου για την παραγωγικότητα. Η χρήση του συνδέσμου που παρέχεται στην περιγραφή του βίντεο παρέχει έκπτωση 30% στην ετήσια συνδρομή Skillshare Premium για τους πρώτους χίλιους χρήστες. Προσωπικά, έχω διαπιστώσει ότι το Skillshare είναι μια εξαιρετική πηγή μάθησης και διδασκαλίας.

    Το Skillshare λειτουργεί παρόμοια με το Netflix, όπου οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο χωρίς μεμονωμένες αγορές. Επιπλέον, η προσβασιμότητα της πλατφόρμας διευκολύνει τη δημιουργία ενός προσωπικού ιστότοπου. Η δημιουργία 100 $ το μήνα στο Skillshare απαιτεί συνήθως περίπου 1.700 λεπτά χρόνου παρακολούθησης, που ισοδυναμεί με 28 ώρες. Η επίτευξη αυτού του ορόσημου εξαρτάται από την ποιότητα του μαθήματος και, πιθανώς, από το υπάρχον κοινό.

    Μια άλλη προσέγγιση περιλαμβάνει την απευθείας πώληση ενός μαθήματος για 100 $, απαιτώντας μόνο μία πώληση το μήνα. Με την αυξανόμενη ζήτηση για διαδικτυακή εκπαίδευση, η προσφορά πολύτιμων δεξιοτήτων μπορεί να αποφέρει παθητικό εισόδημα. Μόλις καθιερωθεί, η διατήρηση των εσόδων από τα μαθήματα απαιτεί συνήθως ελάχιστες ενημερώσεις και σταθερή δημιουργία επισκεψιμότητας. Από την εμπειρία μου, το Skillshare φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων μου για παθητικό εισόδημα, που αποφέρουν συλλογικά 60.000 έως 65.000 $ μηνιαίως. Αυτά τα κέρδη συμβάλλουν σημαντικά στο συνολικό παθητικό εισόδημα της επιχείρησής μου ύψους 27.000 $ την εβδομάδα.

  6. Δημιουργία κοινότητας μελών:

    Το παθητικό εισόδημα μπορεί να δημιουργηθεί με την εφαρμογή ενός μοντέλου συνδρομής επί πληρωμή ή κοινότητας. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση γενικά δεν ενδείκνυται, εκτός εάν έχετε ήδη ένα καθιερωμένο κοινό. Η οικοδόμηση ενός πιστού κοινού με την πάροδο του χρόνου παρέχοντας με συνέπεια πολύτιμο περιεχόμενο ενισχύει την εμπιστοσύνη και την εξοικείωση. Κατά συνέπεια, όταν εισάγετε μια επιλογή συνδρομής, ορισμένα από τα μέλη του κοινού σας μπορεί να έχουν την τάση να εγγραφούν.

    Μια άλλη μέθοδος περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πρότασης αξίας τόσο συναρπαστικής ώστε τα άτομα να είναι πρόθυμα να πληρώσουν για πρόσβαση σε μια υπηρεσία παρόμοια με την κοινότητα. Για παράδειγμα, εξετάστε την περίπτωση της Hannah Witton, μιας YouTuber με περίπου 600.000 συνδρομητές. Παρά τους μεγάλους ακόλουθους, έχει περίπου 626 θαμώνες στο Patreon, που μεταφράζεται σε μηνιαίο παθητικό εισόδημα που κυμαίνεται από 2.000 έως 5.000 £ (ή 3.000 έως 7.000 $). Αν και αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν ένα μικρό κλάσμα του συνολικού κοινού της, υπογραμμίζουν τη δυνατότητα για σημαντικά κέρδη με αφοσιωμένους ακόλουθους.

    Ομοίως, η Anne-Laure, η ιδρύτρια των Ness Labs, ξεκίνησε μια κοινότητα συνδρομής επί πληρωμή με τιμή 5 $ το μήνα το καλοκαίρι του 2019. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με μηδενικό κοινό, σταδιακά δημιούργησε την πλατφόρμα της δημοσιεύοντας με συνέπεια αναρτήσεις ιστολογίου. Μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησε τη συμμετοχή της, είχε ήδη μέλη που πληρώνουν. Πρόσφατα, τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδά της έχουν ξεπεράσει τα 100.000 $, υποδηλώνοντας τη σημαντική ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η δημιουργία ενός προγράμματος μέλους είναι απλή, συνήθως περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός λογαριασμού σε πλατφόρμες όπως το Patreon. Ωστόσο, η διατήρησή της απαιτεί την παροχή αξίας ισοδύναμης με τη συνδρομή, η οποία μπορεί να είναι προκλητική. Μόλις δημιουργήσετε έναν τύπο για τη δημιουργία εισοδήματος, η διατήρησή του γίνεται πιο διαχειρίσιμη. Οι κοινότητες μελών λειτουργούν με την αρχή ότι όσο συνεχίζετε να προσφέρετε αξία, οι συνδρομητές είναι πιθανό να παραμείνουν αφοσιωμένοι.

    Για παράδειγμα, η Ακαδημία YouTuber μερικής απασχόλησης προσφέρει μια κοινότητα μελών που ονομάζεται "Ο εσωτερικός κύκλος των YouTuber μερικής απασχόλησης", που παράγει περίπου 2.800 $ την εβδομάδα. Αν και η διαχείριση αυτής της κοινότητας απαιτεί σημαντική προσπάθεια, οι οικονομικές αποδόσεις δικαιολογούν την επένδυση.

  7. Αυτοματοποίηση επιχείρησης:

    Η μετατροπή ενός παραδοσιακού επιχειρηματικού μοντέλου σε ένα λογικά παθητικό εισόδημα περιλαμβάνει ανάθεση, ανάθεση σε τρίτους, αυτοματοποίηση και χρήση έξυπνων στρατηγικών, όπως υποστήριξε ο Tim Ferris στο "The 4-Hour Workweek". Πάρτε, για παράδειγμα, τον φίλο μου Oliur, ο οποίος διατηρεί ένα επιτυχημένο κατάστημα Shopify με vegan δερμάτινα αξεσουάρ γραφείου. Αρχικά, η δημιουργία του καταστήματος απαιτούσε σημαντική προσπάθεια, αλλά τώρα έχει μια ομάδα που διαχειρίζεται τις λειτουργίες, επιτρέποντάς του να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στη διαχείριση της επιχείρησης. Ομοίως, ένας άλλος φίλος διευθύνει μια εταιρεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας διαφημίσεις για πελάτες και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες με εργαλεία όπως το Zapier. Ενώ απαιτείται αρχική εργασία, η συνεχής συντήρηση είναι ελάχιστη, καθιστώντας την πηγή παθητικού εισοδήματος.

    Η έναρξη τέτοιων εγχειρημάτων μπορεί να είναι δύσκολη, κερδίζοντας βαθμολογία τεσσάρων στα πέντε αστέρια για δυσκολία. Η παροχή γνήσιας αξίας είναι απαραίτητη, κερδίζοντας την ίδια βαθμολογία για τη δημιουργία εσόδων. Ωστόσο, μόλις εγκατασταθεί, η συντήρηση γίνεται πιο διαχειρίσιμη, κερδίζοντας τρία στα πέντε αστέρια για ευκολία.

  8. Δημιουργία εφαρμογής ή ιστότοπου:

    Αυτές τις μέρες, πολλές επιχειρήσεις λογισμικού λειτουργούν με ένα μοντέλο συνδρομής γνωστό ως Software as a Service (SaaS). Εάν εξερευνήσετε ιστότοπους όπως το indiehackers.com, θα βρείτε πολλά παραδείγματα επιχειρηματιών που δημιουργούν τέτοιες επιχειρήσεις, μοιράζονται αριθμούς εσόδων, συμβουλές εκκίνησης και επιτυχία ιστορίες. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη στο podcast Indie Hackers, συζητώντας την ιδέα της έναρξης ενός διαδικτυακού μαθήματος όπως το "Part-Time YouTuber Academy."

    Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου ημερών, συνεργάστηκα με τον αδερφό μου για να δημιουργήσω το BMAT Ninja και το UKCAT Ninja, ιστοσελίδες που προσφέρουν τράπεζες ερωτήσεων για υποψηφίους ιατρικής σχολής που προετοιμάζονται για τεστ εισαγωγής. Αναπτύξαμε αυτές τις πλατφόρμες από το μηδέν, αξιοποιώντας τις δεξιότητες κωδικοποίησης που αποκτήσαμε από μικρή ηλικία. Αν και ανταμείβει οικονομικά, με το BMAT Ninja να κερδίζει περίπου 25.000 $ πέρυσι μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, απαιτούσε σημαντική προσπάθεια για να καθιερωθεί.

    Η έναρξη μιας επιχείρησης λογισμικού βαθμολογεί πέντε στα πέντε για δυσκολία λόγω της απαιτούμενης κωδικοποίησης και της συναρπαστικής πρότασης αξίας. Μόλις κυκλοφορήσει, η προσέλκυση πελατών που πληρώνουν παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις, κερδίζοντας μια βαθμολογία δυσκολίας τεσσάρων αστέρων. Ωστόσο, η συντήρηση γίνεται κάπως πιο εύκολη με την πάροδο του χρόνου, κερδίζοντας μια βαθμολογία τριών αστέρων. Αν και η δημιουργία μιας εφαρμογής μπορεί να είναι δύσκολη, το ταξίδι είναι ικανοποιητικό, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία.

Η ενσωμάτωση πολλαπλών ροών παθητικού εισοδήματος στην οικονομική σας στρατηγική μπορεί να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων σας και να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ανθεκτικότητα έναντι των οικονομικών αβεβαιοτήτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις προσπάθειες παθητικού εισοδήματος με επιμέλεια, υπομονή και μακροπρόθεσμη νοοτροπία, καθώς η επιτυχία απαιτεί συχνά συνεχή προσπάθεια και προσαρμοστικότητα. Αξιοποιώντας τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό σας πνεύμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια βιώσιμη πορεία προς την οικονομική ελευθερία και να επιτύχετε τους στόχους σας για την οικοδόμηση πλούτου.

9 προσοδοφόρες ιδέες παθητικού εισοδήματος για να εξασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον 9 προσοδοφόρες ιδέες παθητικού εισοδήματος για να εξασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.