9 lukrativa passiva inkomstidéer för att säkra din ekonomiska framtid


I dagens snabba värld har begreppet passiv inkomst fått betydande genomslag, vilket ger individer möjligheten att generera intäktsströmmar som kräver minimal pågående ansträngning när de väl har ställts in. Oavsett om du letar efter att komplettera din nuvarande inkomst eller strävar efter att uppnå ekonomiskt oberoende, kan utforska olika passiva inkomstvägar bana väg till finansiell stabilitet och frihet. Här är nio lukrativa idéer om passiv inkomst att överväga att integrera i din finansiella strategi:

 1. Investera i aktier och aktier:

  Att investera i en tjänst är på sätt och vis att ge en form av värde. Och så, när vi ger våra pengar till ett företag i form av att köpa deras aktier, är det vettigt att vi skulle få någon form av avkastning för den investeringen. Och vi börjar med detta eftersom att investera i aktier är det enklaste sättet att göra någon form av passiv inkomst. Om du har någon form av sparande och de sitter på ett sparkonto och tjänar 0,01 % i ränta, så gör de egentligen inte så mycket för dig. Om du hade dessa besparingar och placerade dem i aktier, skulle du potentiellt kunna tjäna passiv inkomst från pengarna som annars bara sitter där.

  Nu har jag en hel video som heter den ultimata guiden för att investera i aktier och aktier för nybörjare, som kommer att länkas där någonstans. Så det är en solid, en halvtimme lång introduktion till aktier och exakt hur de fungerar. Men det som jag rekommenderar för de flesta nybörjare som icke-finansiell rådgivare, och det här är inte finansiell rådgivning, enbart i underhållningssyfte, eller så säger folk, eller åtminstone det jag gör är att i princip alla mina pengar det är i aktier och aktier är investerade i indexfonder.

  Nu är en indexfond ungefär som S&P 500. Och när du investerar, låt oss säga, 1 000 USD i S&P 500, betyder det i princip att dina 1 000 USD fördelas bland de 500 största företagen i USA. Så, du vet, viktat efter hur stora de är. Så som 2% av det skulle vara i Apple, 2% i Facebook, 2% i Google, 2% i Microsoft. Och då skulle du förmodligen inte ha hört talas om det 500:e företaget på listan, men i princip, alla de stora amerikanska företagen du har hört talas om, det slutar med att du investerar i alla lite i taget. Så om du vill komma igång med det behöver du bara registrera dig hos en aktiemäklare. Om du är i USA kan du använda Webull, jag tror att jag har en länk i beskrivningen. Om du är i Storbritannien kan du använda Freetrade eller Vanguard. I grund och botten, vilket land du än befinner dig i, bara googla på frasen "bästa aktiemäklarplattform", ditt landsnamn, så hittar du något som fungerar för dig. Och då är det väldigt enkelt att kunna investera i en indexfond. Så inom vår berömda Side Hustle Assessment Matrix kommer vi att ge svårigheten att starta ett enstjärnigt betyg, en av fem. Det är väldigt, väldigt enkelt att komma igång med aktier.

  Hur svårt är det att tjäna 100 USD i månaden genom att investera i aktier och aktier? Tja, den här typen beror på, eftersom det beror på resultatet på aktiemarknaden totalt sett. Så under de senaste 12 månaderna från 2020 till 2021 har S&P 500 faktiskt ökat med cirka 50 %. Det är mycket, det är som att ha gått upp med 50 % trots covid och allt som pågår. Så om du i april 2020 hade investerat 2 400 USD i S&P 500. Det faktum att det har ökat med 50 % betyder att du skulle ha tjänat 100 USD i månaden, men uppenbarligen är det inte så att se på det, eftersom saker och ting kan gå upp och ner, och aktiemarknaden har olika prestationsnivåer, beroende på vilken tidsperiod du tittar på. Men om vi snittar ut de senaste 30 till 50 åren, har S&P 500 haft en avkastning på ungefär 10 procentenheter, vilket innebär att varje år, i genomsnitt, på lång sikt, stiger den med cirka 10 %. Detta är inte inflationsjusterat för någon ekonom bland oss. Och så, om vi gör en del av kuvertberäkningarna, om vi vill tjäna 100 USD i månaden passivt genom aktier och aktier, skulle vi behöva cirka 12 000 USD investerade i S&P 500 för att tjäna dessa 10 % 1 200 USD per år, vilket är 100 USD per år. månad. Men som jag pratar om i den där videon om aktier, har vi över tid kompoundering. Och så, om du lägger in $7 500 i S&P 500, och du lämnade det där i fem år, sedan fem år senare, skulle du tjäna ungefär $100 i månaden, om vi går efter denna mycket genomsnittliga siffra på 10% per år. Eller om du investerade 5 000 USD i S&P 500, så skulle du 10 år senare tjäna 100 USD i månaden i rent passiv inkomst, återigen, om du antar ett genomsnitt på 10 %.

  Så totalt sett, hur svårt är det egentligen att tjäna 100 USD i månaden i passiv inkomst från aktier och aktier? Tja, det beror helt enkelt på hur svårt det är för dig att tjäna 5 000, 7 500 eller 12 000 USD i besparingar och lägga dem i en aktiemarknadsindexfond, och avgörande är att det här är pengar som du inte borde behöva röra i nästa 5 till 10 år, åtminstone. Så i grund och botten, hur lätt det är för dig att tjäna den sortens pengar varierar uppenbarligen enormt beroende på vilket land du befinner dig i och vilka omständigheter du har och vilket jobb du har. Men om du befinner dig i Storbritannien eller USA, där mediantyp av genomsnittslöner ligger på cirka 50 000 USD, något i den stilen, så, beroende på dina omständigheter, är det inte så hett att få 10 000 USD i besparingar. Uppenbarligen, om du försörjer en familj på 15 personer på $50 000, är ​​det annorlunda. Om du är en singel person, igen, är det annorlunda, men jag kommer att ge det här ungefär 3/5 stjärnor för svårigheten att få $100 i månaden. Uppenbarligen, om du bor i ett land som Indien, där den genomsnittliga lönen är 3 600 USD per år, är det väldigt, väldigt svårt att tjäna 10 000 USD i besparingar totalt.

  Slutligen, den tredje kategorin i vår Side Hustle Assessment Matrix är hur svårt det är att behålla denna inkomst när du väl har ställt in den i första hand. Och vi kommer att ge det här en 1/5, för när du väl har fått in pengarna vill du bara ställa in dem och glömma dem. Och det är inte så svårt att underhålla. Det finns andra källor till passiv inkomst som kräver högre grad av underhåll över tid, men aktier och aktier är ett väldigt, väldigt enkelt sätt att få passiv inkomst, och för att använda mitt personliga exempel, nuförtiden, min aktie- och aktieportfölj, som jag har investerat i sedan 2015, är nu värt cirka $350 000. Och den stora majoriteten av det finns i S&P 500-indexfonden. Nu kan jag inte bry mig om att räkna ut den faktiska inflationsjusterade avkastningen för det. Men återigen, om vi antar ett mycket, väldigt grovt genomsnitt på 10 % per år, är det genomsnittet ute på cirka 682 USD per vecka i rent passiv inkomst.

 2. Starta en YouTube-kanal:

  Att starta en YouTube-kanal kan vara en lukrativ satsning för att generera passiv inkomst, men det kräver engagemang och ansträngning för att lyckas. Låt oss dela upp det med hjälp av vår Side Hustle Assessment Matrix.

  Lätt att starta:

  Det är enkelt att starta en YouTube-kanal och får ett betyg på fyra av fem stjärnor. Du skapar helt enkelt ett konto, laddar upp videor (även med din telefon), och du är igång. Men att skapa kvalitetsinnehåll som lockar tittare är den verkliga utmaningen.

  Intjäningspotential:

  Att uppnå intäktsgenerering på YouTube, vilket kräver 1 000 prenumeranter och 4 000 timmars visningstid, är ett stort hinder. Det tar vanligtvis tid och konsekvens att nå denna milstolpe. Att tjäna stora pengar – säg 100 USD i månaden – kräver cirka 50 000 visningar per månad, vilket motsvarar cirka 12 500 visningar per video om du laddar upp varje vecka. Det är en brant stigning som ger denna aspekt ett betyg på fyra av fem stjärnor.

  Ansträngning att underhålla:

  Inledningsvis är det svårast att få de första 1 000 prenumeranterna, men när det väl har uppnåtts blir tillväxten mer hanterbar när du förfinar ditt innehåll och din strategi. Därför får underhållsinsatser två av fem stjärnor.

  I min erfarenhet tog det 70 videor innan det genererade någon betydande inkomst från YouTube AdSense. Nuförtiden tjänar kanalen cirka 12 000 USD i månaden, främst från äldre videor, vilket visar potentialen för passiv inkomst. Även om den inte är helt passiv på grund av regelbundna uppladdningar, ger den ändå en betydande avkastning på investeringen.

  Sammanfattningsvis, även om det är relativt enkelt att starta en YouTube-kanal, är det utmanande men givande i det långa loppet att få en betydande passiv inkomst från den. Med engagemang och uthållighet kan det bli en betydande intäktsström.

 3. Starta en podcast:

  Att starta en podcast verkar ha sina utmaningar och fördelar. Även om det är relativt enkelt att komma igång, kan det vara tuffare att växa och tjäna pengar. Till skillnad från YouTube saknar podcaster inbyggda algoritmer för tillväxt. Istället använder många poddsändningar YouTube-kanaler för att utöka sin publik, vilket kan verka konstigt.

  För att starta en podcast kan du använda plattformar som Anchor.fm eller investera i verktyg som Riverside.fm för fjärrintervjuer. Men att tjäna pengar på en podcast innebär vanligtvis varumärkeserbjudanden snarare än annonsintäkter som YouTube. Vanligtvis skulle du behöva cirka 1 000 nedladdningar per avsnitt för att tjäna 100 USD i månaden på sponsring, förutsatt att du antar vissa priser för annonsplaceringar.

  Det är inte lätt att få de 1 000 nedladdningarna per avsnitt, eftersom det kräver konsekvent tillväxt. Endast de översta 20% av podcasts uppnår denna nivå av dragkraft. Ändå, med engagemang och strategisk marknadsföring är det möjligt att bygga en publik över tid. Till exempel kan någon som Sheen, som började från början, se betydande tillväxt med konsekvent ansträngning och kompletterande plattformar som YouTube.

  När det gäller svårighetsgraden får en podcast att starta en podcast en av fem stjärnor, medan att tjäna $100 i månaden på den får tre av fem på grund av den ansträngning som krävs. Underhåll, även om det inte är helt passivt, blir lättare när du väl har hittat ditt spår. Till exempel kan det krävas kontinuerliga ansträngningar att underhålla en podcast som "Inte övertänka", men avkastningen kan vara betydande, vilket framgår av inkomsten på $625 per vecka.

 4. Sälja en digital produkt:

  Att börja med affiliate-marknadsföring är relativt enkelt och får två av fem stjärnor på svårighetsskalan. Du kan enkelt registrera dig för affiliate-program som Amazon Associates, ett av de största i världen. När du har dina unika affiliate-länkar kan du marknadsföra produkter på din webbplats, sociala medier eller andra plattformar. När folk köper produkter via dina länkar tjänar du en procentandel av försäljningen.

  Det kan dock vara en utmaning att tjäna 100 USD i månaden. Låt oss dela upp det: om du marknadsför en produkt på 50 USD med en provision på 5 % och en omvandlingsfrekvens på 1 %, skulle du behöva 8 000 besök på din webbplats för att uppnå det målet. Att generera denna mängd trafik kräver betydande ansträngningar, antingen genom att bygga en målgrupp eller etablera domänauktoritet.

  Utöver Amazon finns det andra affiliateprogram tillgängliga. Till exempel erbjuder Skillshare ett program där du tjänar $7 för varje person som registrerar sig för en gratis provperiod via din länk. För att nå 100 USD i månaden behöver du cirka 15 registreringar per månad.

  Svårigheten att uppnå detta beror på din befintliga målgrupp och ditt innehåll. Om du redan har en efterföljare eller skapar innehåll på plattformar som Skillshare, blir det mer möjligt att driva registreringar.

  Sammanfattningsvis, även om det är relativt enkelt att börja med affiliate-marknadsföring, kräver det ansträngning och uthållighet att skapa betydande inkomster. Att bygga en publik genom konsekvent innehållsskapande är avgörande. När det väl är etablerat kan affiliate-inkomst bli en pålitlig källa till passiv inkomst.

 5. Sälja en kurs:

  En onlinekurs liknar en digital produkt, vanligtvis presenterad i videoformat. Speciellt den här videon är tillräckligt omfattande för att nästan kvalificera sig som en komplett onlinekurs. Med tanke på att starta en själv, ligger den initiala svårigheten på blygsamma två av fem stjärnor. Även om det inte är alltför komplext att skapa en onlinekurs, är kunskaper i videoproduktion avgörande. Lyckligtvis räcker det med att filma på smartphones, som iPhone eller Android. Men för att tjäna 100 USD i månaden på en kurs är kvalitet nyckeln. Människor betalar bara om innehållet verkligen ger värde.

  Alternativt erbjuder plattformar som Skillshare en möjlighet att dela kurser utan direkta avgifter. Skillshare, en sponsor av den här videon, är värd för många klasser, inklusive mitt senaste om produktivitet. Genom att använda länken i videobeskrivningen får du 30 % rabatt på det årliga Skillshare Premium-medlemskapet för de första tusen användarna. Personligen har jag tyckt att Skillshare är en utmärkt resurs för lärande och undervisning.

  Skillshare fungerar på samma sätt som Netflix, där användare får tillgång till innehåll utan individuella köp. Dessutom gör plattformens tillgänglighet det enklare än att skapa en personlig webbplats. Att generera $100 i månaden på Skillshare kräver vanligtvis cirka 1 700 minuters visningstid, motsvarande 28 timmar. Att uppnå denna milstolpe beror på kvaliteten på kursen och, möjligen, en befintlig publik.

  Ett annat tillvägagångssätt innebär att direkt sälja en kurs för 100 USD, vilket kräver bara en försäljning per månad. Med den växande efterfrågan på onlineutbildning kan det ge en passiv inkomst att erbjuda värdefulla färdigheter. När det väl är etablerat kräver bibehållande av kursintäkter vanligtvis minimala uppdateringar och konstant trafikgenerering. Enligt min erfarenhet är Skillshare värd för huvuddelen av mina passiva inkomstgenererande kurser, vilket tillsammans ger $60 000 till $65 000 varje månad. Dessa intäkter bidrar avsevärt till mitt företags totala passiva inkomst på 27 000 USD per vecka.

 6. Skapa en medlemsgemenskap:

  Passiv inkomst kan genereras genom att implementera ett betalmedlemskap eller en communitymodell. Detta tillvägagångssätt är dock i allmänhet inte tillrådligt om du inte redan har en etablerad målgrupp. Att bygga en lojal publik över tid genom att konsekvent leverera värdefullt innehåll främjar förtroende och förtrogenhet. Följaktligen, när du introducerar ett medlemskapsalternativ kan vissa av dina publikmedlemmar vara benägna att registrera sig.

  En annan metod innebär att skapa ett värdeförslag så övertygande att individer är villiga att betala för tillgång till en samhällsliknande tjänst. Tänk till exempel på fallet med Hannah Witton, en YouTuber med cirka 600 000 prenumeranter. Trots detta stora antal anhängare har hon cirka 626 kunder på Patreon, vilket översätter till en månatlig passiv inkomst som sträcker sig från £2 000 till £5 000 (eller $3 000 till $7 000). Även om dessa siffror återspeglar en liten del av hennes totala publik, understryker de potentialen för betydande intäkter med en dedikerad följare.

  På samma sätt startade Anne-Laure, grundaren av Ness Labs, en betald medlemsgemenskap till ett pris av 5 USD per månad sommaren 2019. Trots att hon började med noll publik byggde hon gradvis upp sin plattform genom att konsekvent publicera blogginlägg. I mars 2020, när hon lanserade medlemskapet, hade hon redan betalande medlemmar. På senare tid har hennes årliga återkommande intäkter överstigit 100 000 USD, vilket illustrerar den betydande tillväxt som kan uppnås inom en relativt kort period.

  Att skapa ett medlemskapsprogram är enkelt, vanligtvis innebär det att skapa ett konto på plattformar som Patreon. Men för att upprätthålla det krävs ett värde som motsvarar prenumerationsavgiften, vilket kan vara en utmaning. När du väl har etablerat en formel för att generera inkomst blir det mer hanterbart att behålla den. Medlemskapsgrupper arbetar efter principen att så länge du fortsätter att leverera värde kommer prenumeranterna sannolikt att förbli engagerade.

  Till exempel erbjuder vår deltidsanställda YouTuber Academy en medlemsgemenskap som kallas "The Part-Time YouTuber Inner Circle", som genererar cirka 2 800 USD per vecka. Även om det kräver betydande ansträngningar att hantera denna gemenskap, motiverar den ekonomiska avkastningen investeringen.

 7. Automatisera ett företag:

  Att omvandla en traditionell affärsmodell till en som genererar rimligt passiv inkomst innebär att delegera, outsourca, automatisera och använda smarta strategier, som förespråkades av Tim Ferris i "The 4-Hour Workweek". Ta till exempel min vän Oliur, som driver en framgångsrik Shopify-butik med veganska skrivbordstillbehör i läder. Till en början krävde det betydande ansträngningar att starta butiken, men nu har han ett team som sköter verksamheten, vilket gör att han kan lägga mindre tid på att driva verksamheten. På samma sätt driver en annan vän en marknadsföringsbyrå för sociala medier, som skapar annonser för kunder och automatiserar processer med verktyg som Zapier. Även om det är initialt arbete inblandat, är det pågående underhållet minimalt, vilket gör det till en källa till passiv inkomst.

  Att starta sådana satsningar kan vara utmanande, och få betyget fyra av fem stjärnor för svårighetsgrad. Att tillhandahålla genuint värde är viktigt, att få samma betyg för att generera intäkter. Men när det väl har etablerats blir underhållet mer hanterbart och får tre av fem stjärnor för enkelhetens skull.

 8. Bygga en app eller webbplats:

  Nu för tiden arbetar många programvaruföretag med en prenumerationsmodell som kallas Software as a Service (SaaS). Om du utforskar webbplatser som indiehackers.com hittar du många exempel på entreprenörer som bygger sådana företag, delar med sig av intäkter, starttips och framgångar berättelser. Jag fick nyligen tillfälle att bli intervjuad i podden Indie Hackers, där jag diskuterade konceptet med att lansera en onlinekurs som "Deltids YouTuber Academy."

  På grund av personlig erfarenhet, under mina universitetsdagar, samarbetade jag med min bror för att skapa BMAT Ninja och UKCAT Ninja, webbplatser som erbjuder frågebanker för läkarutbildningssökande som förbereder sig för antagningsprov. Vi utvecklade dessa plattformar från grunden och utnyttjade våra kodningsfärdigheter som vi förvärvat från en ung ålder. Även om det var givande ekonomiskt, med BMAT Ninja som genererade omkring $25 000 förra året efter fem års drift, krävde det betydande ansträngningar att etablera.

  Att starta ett mjukvaruföretag ger en femma av fem för svårighetsgraden på grund av den kodning och övertygande värdeförslag som krävs. När den väl har lanserats innebär det sina egna utmaningar att locka till sig betalande kunder, vilket ger en fyra-stjärnig svårighetsgrad. Underhållet blir dock något enklare med tiden och får tre stjärnor. Det kan vara svårt att skapa en app, men resan är givande och erbjuder möjligheter till tillväxt och innovation.

Att införliva flera passiva inkomstströmmar i din finansiella strategi kan diversifiera dina intäktskällor och ge större stabilitet och motståndskraft mot ekonomiska osäkerheter. Det är dock viktigt att närma sig passiva inkomststrävanden med flit, tålamod och ett långsiktigt tänk, eftersom framgång ofta kräver konsekvent ansträngning och anpassningsförmåga. Genom att utnyttja dina färdigheter, kreativitet och entreprenörsanda kan du bygga en hållbar väg till ekonomisk frihet och uppnå dina välståndsskapande mål.

9 lukrativa passiva inkomstidéer för att säkra din ekonomiska framtid 9 lukrativa passiva inkomstidéer för att säkra din ekonomiska framtid Reviewed by author on février 07, 2024 Rating: 5
Fourni par Blogger.